середа, 10 березня 2010 07:21

"Тупа Верховна Рада, тупі депутати"

Автор: фото: Ольга КАМЄНЕВА
  У залі Верховної Ради 9 березня депутат-”нунсівець” Ярослав Кендзьор тримає синій прапорець із портретом Тараса Шевченка. Спікер Володимир Литвин попросив депутатів прибрати ”партійну символіку”. Кендзьор пояснює — 9 березня відзначають день народження по
У залі Верховної Ради 9 березня депутат-”нунсівець” Ярослав Кендзьор тримає синій прапорець із портретом Тараса Шевченка. Спікер Володимир Литвин попросив депутатів прибрати ”партійну символіку”. Кендзьор пояснює — 9 березня відзначають день народження по

Окремі народні депутати зможуть формувати нову коаліцію. Таке рішення парламентарії ухвалили у вівторок. Зміни до регламенту стануть чинними після того, як їх підпише президент.

Перед початком засідання з парламентських комітетів у напрямку сесійної зали поспішає "регіонал" Олександр Єфремов, 55 років. Каже, зміни до регламенту схвалили лідери фракцій.

— О 8.30 Єфремов і ще кілька "регіоналів" таємно скликали засідання комітету, щоби протягнути свою поправку про входження в коаліцію "тушками". Це повний безпрєдєл, — обурюється "бютівець" 44-річний Андрій Павловський.

У сесійній залі не більше 100 депутатів. Зареєструвалися 414. Відхиляють законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу стосовно того, аби за контрабанду наркотиків та незаконне переправлення осіб через кордон право досудового слідства мав орган, який порушив справу.

— Тупа Верховна Рада, тупі депутати, — обурюється в кулуарах один із авторів законопроекту, "нунсівець" Геннадій Москаль, 59 років. — Бояться, що їм відмінять контрабанду.

Депутати розглядають внесення змін до регламенту.

— Це політичний бандитизм. Як починаєте, так і закінчите, — вмикає мікрофон нардеп від блоку НУ-НС 56-річний Роман Зварич.

Говорить, що Конституційний суд дав роз"яснення: коаліцію створюють цілі фракції.

Думаю, з часом депутатів буде і 300

— Я пропоную, щоб замість публікування в офіційних ЗМІ списку народних депутатів, які входять до коаліції, друкували списки зрадників, що всупереч волі своїх фракцій усе ж таки підписали коаліційну угоду і здійснили конституційний переворот, — наголошує Зварич.

— Ураховуючи те, що виборчу кампанію ви провели не в блоці НУ-НС, а в БЮТ, то, напевно, ви зі знанням справи вносите цю поправку, — криво посміхається Олександр Єфремов.

Спікер Володимир Литвин ставить на голосування внесення змін до регламенту. "За" — 236 депутатів: 172 "регіонали", 27 комуністів, 20 "литвинівців", семеро "бютівців", шестеро "нунсівців". Із позафракційних — Тарас Чорновіл, Інна Богословська, Ігор Рибаков та Василь Кисельов.

— Як тільки президент підпише зміни, будемо оголошувати про коаліцію, — радісно каже "регіонал" Володимир Рибак, 63 роки. — Голоси в нас є, не переживайте. В основному це депутати, які голосували за регламент.

Його однопартієць 54-річний Анатолій Толстоухов зазначає, що як тільки буде сформовано нову коаліцію, нардепи відразу проголосують за нового прем"єр. Скоріше за все, це буде "регіонал" Микола Азаров.

— Спочатку до нашої коаліції ввійде мінімум депутатів, який потрібен. Симпатиків ставатиме все більше й більше. Думаю, з часом депутатів буде і 300. Саме стільки нам потрібно для внесення конституційних змін, — говорить Толстоухов і йде до гардеробу по пальто.

Зараз ви читаєте новину «"Тупа Верховна Рада, тупі депутати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі