вівторок, 20 червня 2006 18:18

"Треба повчитися у футболістів"

Позавчора увечері лідери БЮТу, СПУ, "Нашої України" та голова Секретаріату президента засідали три з половиною години. Мали розподілити посади. Але знову нічого не підписали.

— Абсурдно виглядає ситуація, коли ведуться переговори з двома протилежними за змістом силами, — ще перед переговорами ображався на "нашоукраїнців" соціаліст Йосип Вінський, 50 років.

Він приїхав першим. Сказав, що роботи залишилося всього на 45 хвилин. Мовляв, партіям потрібно обрати міністерства, керівників яких вони пропонуватимуть.

Минулого тижня соціалісти ультимативно вимагали посаду спікера для Олександра Мороза. Тепер же Йосип Вікентійович поводився не так впевнено. Тупцяв на місці й не поспішав заходити у штаб "Нашої України". Погляд мав стривожений. Запитали, чи здивується, якщо "Наша Україна" обере коаліцію з більш поступливою Партію регіонів.

— Не здивуюся, — сказав Вінський. — Для мене в українській політиці давно вже немає несподіванок.

По черзі прибувала решта учасників переговорів. Почався дощ. Тимошенко приїхала вся в білому. Говорити не хотіла. Мовляв, розбіжностей нема — треба підписувати.

Через три з половиною години Олександр Мороз, Василь Цушко і Йосип Вінський вийшли з кімнати переговорів у внутрішній двір штабу НСНУ. Радилися кілька хвилин під дощем. Тим часом з головного входу показався БЮТівець Микола Томенко, 41 рік. Ідучи до авто, з усмішкою сказав:

— Переговори завершились успішно!

До своїх машин попрямували і Вінський з Цушком.

— Я не задоволений переговорами, — кинув Вінський. Його обличчя розчервонілося.

А Мороз залишився стояти з парасолькою у дворі. Не хотів іти до свого авто повз журналістів. Його водій об"їхав квартал і забрав шефа з внутрішнього боку будівлі.

Юлія Тимошенко, 45 років, була більш говіркою.

— Сьогоднішня зустріч ще раз підтвердила, що тягнеться час. Я не бачу розбіжностей, — сказала вона. — Вважаю, що блок "Наша Україна" ще просто не прийняв рішення, з ким він: із демократичною коаліцією чи з Партією регіонів.

Голова Секретаріату президента Олег Рибачук, 48 років, це твердження відразу спростував.

— Абсолютна неправда. Я непоганий психолог: немає такого відчуття. Не розумію нервовості. Із чотирьох питань, які неузгоджені, два з половиною сьогодні практично вирішили, — сказав Рибачук. — Усе крутиться довкола декількох, які просто проговорюються у різних варіантах. Нічого нового не з"являється.

Після цього відбулося засідання Ради партії "Народний Союз "Наша Україна". Там Безсмертний розповів і про хід переговорів із БЮТом та СПУ, і про консультації з Партією регіонів. "Нашоукраїнці" нашвидкуруч постановили все це продовжувати й сіли дивитися футбол. Після завершення матчу Роман Безсмертний вигукнув англійською: "Бютіфул!", що означає — "прекрасно". І зробив висновок:

— Політики можуть повчитися у футболістів працювати на такий позитивний результат.

Зараз ви читаєте новину «"Треба повчитися у футболістів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі