неділя, 02 липня 2006 18:09

Томенко розповів про п"ять відсотків

Один з лідерів БЮТу Микола Томенко, 41 рік, їздив до Національного університету "Острозька академія" на Рівненщині. Вітав випускників із закінченням навчального року та вручав "червоні" дипломи.

Відмінникам нардеп міцно тиснув руку, а відмінниць цілував у щоку.

Потім взяв участь у присвяченому політреформі й коаліційним домовленостям круглому столі. За словами Томенка, помаранчева коаліція виробила узгоджений план щодо реформування політичної системи країни.

— У першу чергу ми плануємо прийняти закон 3207-1, що має на меті розширити повноваження місцевих рад, — повідомив він.

Зауважив, що під ці нові повноваження треба буде проводити перевибори місцевих органів влади. І що Партія регіонів також ніби не проти.

Ще Микола Томенко повідомив про плани коаліції зі скасування депутатської недоторканності, розведення в часі місцевих і парламентських виборів, а також підвищення прохідного бар"єру на останніх до 5%.

— БЮТ пропонував 7 відсотків, СПУ — 4. У підсумку досягли компромісу й вирішили запроваджувати 5, — розповів.

Також зазначив, що коаліція та президент домовилися не переглядати нинішню редакцію Конституції.

Томенко подарував Острозькій академії книжки зі своєї власної бібліотеки. Сказав, що хоче взяти шефство над Рівненською областю. Обіцяв приїхати ще: читати для студентів публічні лекції.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розповів про п"ять відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі