четвер, 15 листопада 2007 19:46

Тимошенко зустрічається з Луценком і Кириленком у ресторані "Курені"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  З подвір’я ресторану ”Курені” можна піднятися сходами до зали для особливо важливих гостей. Праворуч на фото — двері, за якими в останні тижні часто розмовляють Юлія Тимошенко, В’ячеслав Кириленко і Юрій Луценко
З подвір’я ресторану ”Курені” можна піднятися сходами до зали для особливо важливих гостей. Праворуч на фото — двері, за якими в останні тижні часто розмовляють Юлія Тимошенко, В’ячеслав Кириленко і Юрій Луценко

"Луценко звідси тверезим ще не виходив", — розповідають у столичному ресторані "Курені".

Саме тут останнім часом зустрічаються голова БЮТу Юлія Тимошенко та лідери блоку "Наша Україна — Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко та Юрій Луценко. Раніше їхні переговори відбувалися переважно у секретаріаті. Однак процес утворення коаліції йде важко, і трійка почала частіше зустрічатися в неформальній обстановці. У "Нашій Україні" говорять, що Кириленко і Луценко прислухаються більше до Тимошенко, ніж до президента.

"Курені" — у самому центрі Києва, на пагорбах над Дніпром. Звідси хвилину їхати до Кабінету Міністрів, Верховної Ради чи Секретаріату президента.

Із усіх боків ресторан оточений деревами. Це — триповерхова будівля з каменю і дерева. Нижній рівень займає кухня. На другому — простора зимова зала. Замість стіни у ній — величезне вікно. За ним видно засніжений парк.

Зала досить простора, оббита темно-коричневим деревом. Біля столів — ковані лавки, вкриті м"якими матрацами. На них гладдю вишито квіти. Тут панує напівтемрява. У великий камін час од часу підкидають дрова. Звучить легка музика.

— Цю залу відкрили близько двох місяців тому, бо реставрували, — розповідає молоденька офіціантка.

Тимошенко, Кириленко та Луценко сюди не заходять. Вони займають кімнату для особливо важливих гостей на третьому поверсі. До неї ведуть окремі сходи з вулиці.

— Тут люблять усамітнитися політики. П"ють горілку із салом, — розповідає адміністратор ресторану.

У невеликій залі тихо й досить скромно: чотири столи — такі ж самі, як і на другому поверсі. Звідси можна вийти на широку відкриту терасу, де є камін і музика. Гарний вид на Дніпро.

— Улітку тут святкували об"єднання "Нашої України" і "Самооборони". До горілки Олександр Омельченко (колишній мер Києва. — "ГПУ") привіз свої стільники з медом. Їх порізали і так закусували, — веде далі адміністратор.

Поряд із головною будівлею стоять п"ять невеликих хатин-куренів. Вони стилізовані під мазанки із солом"яним дахом. У кожній можуть сидіти не більше восьми осіб. Але взимку вони не опалюються, тому пустують. Зносити їх заборонено. У ресторані розповідають, що ці курені внесені до списку архітектурних пам"яток. Працівники пишаються, що ресторану понад 40 років.

Тут можна замовити страви як української, так і зарубіжних кухонь. За тарілку борщу платять 35 грн. Куряча котлета з пюре коштує 76, а ребра молодого барана — 208 грн. Пляшка найдешевшої горілки обійдеться у 200 грн. А за найдорожчу треба викласти 2,5 тис.

Ахметов вечеряє у "Маріо", а Черновецький — в "Егоїсті"

Найбагатший українець Ринат Ахметов інколи вечеряє у ресторані "Маріо". Він розташований у великому старовинному будинку по вул. Льва Толстого у центрі Києва. На другому поверсі працює казино, а в напівпідвалі — кімнати для найбільш важливих гостей. Туди можна потрапити через окремий вхід із вулиці. Усередині "Маріо" оздоблений у розкішному королівському стилі: стіни оббиті різьбленими панелями й дорогими тканинами. На вікнах — вишукані портьєри, біля столів — дивани з подушками, старовинні меблі.
Київський міський голова Леонід Черновецький віддає перевагу столичному ресторанові "Егоїст". Він належить дружині його першого заступника Анатолія Голубченка.
У "Егоїста" — скандальна слава. П"ять років тому саме після вечері у ньому було затримано російського мультимільйонера Костянтина Григоришина. Міліція вилучила в нього пістолет і наркотики. Бізнесмен стверджував, що йому це підкинули. Подейкували, що таким чином із ним боролися конкуренти по бізнесу — брати Суркіси. Однак потім справу зам"яли. Удруге цей ресторан "прославився" ще за два роки. Там зустрічалися президенти Леонід Кучма та Володимир Путін. Згодом з"явилися чутки, що хтось хотів підслухати їхню розмову. Нібито перед візитом президентів працівники Держохорони знайшли в "Егоїсті" замасковані відеозаписуючі пристрої.
Чимало "нашоукраїнців" відвідують досить престижні "Конкорд" і "Декаданс". Вони належать до мережі ресторанів "Карт Бланш". Дехто із соратників президента навіть є співвласниками цих закладів. Зокрема, там можна зустріти Олександра Третьякова, Едуарда Зейналова, Віктора Тополова.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зустрічається з Луценком і Кириленком у ресторані "Курені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі