вівторок, 23 вересня 2008 19:12

Тимошенко за єдину державну мову

— Єдиною державною мовою в Україні є українська. Ця позиція Юлії Тимошенко та очолюваної нею політичної сили була, є та залишиться незмінною, а всі інші твердження є політичною спекуляцією опонентів БЮТ, — заявив перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

Коментуючи зміст закону "про державну службу", він зазначив, що "будь-хто, хто хоча б уміє читати українською, побачить, що норми про державність чи офіційність російської мови в законі нема".

Однак оскільки проект містить норму щодо знання різних мов держслужбовцями, саме за наполяганням фракції БЮТ проект не було ухвалено в цілому, а направлено на друге читання, де це питання буде більш чітко узгоджене з Конституцією держави.

— В іншому ж випадку закон не буде проголосовано, — каже перший віце-прем"єр.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко під час перебування в Полтаві сказала, що вона особисто та фракція БЮТ "заявляла, заявляє та заявлятиме", що в Україні одна-єдина державна мова — українська. Заяви керівника Секретаріату президента Віктора Балоги, що БЮТ нібито фактично підтримує офіційний статус російської мови, голова уряду вважає провокативними.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко за єдину державну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі