пʼятниця, 25 липня 2008 18:14

Тимошенко возять "мерседесом" вартістю близько 600 тисяч гривень

Коли Юлія Тимошенко вдруге обійняла посаду прем"єр-міністра, вона пообіцяла, що урядовці не їздитимуть на елітних авто. Однак торік наприкінці грудня журналісти побачили міністра транспорту Йосипа Вінського в "мерседесі" S-класу вартістю майже 1 млн грн. Розгорівся скандал, і Вінський пересів у власний дешевший "мерседес". А міністр Кабміну Петро Крупко пообіцяв: автівки високопосадовців не коштуватимуть більш як 500 тис. грн.

— Якщо подивитися на уряд Франції, там на "мерседесах" S-класу не їздять. Навіть у Америці ви такого не побачите. А в нас — ніби найбагатша країна! — каже він про скандал із Вінським.

Однак уже кілька тижнів "ГПУ" спостерігає, як на такому елітному "мерседесі" із номерами АА 3300 КВ їздить сам Крупко. Це авто в нашій країні можна купити за 106 403 євро — це майже 800 тис. грн.

Згідно з декларацією Юлії Тимошенко про доходи за минулий рік, прем"єр не має власного автомобіля. Зате на її чоловіка Олександра зареєстрована "Тойота Прадо". Прем"єрку вже давно возять чорним "мерседесом". Три роки тому вона розповідала, що вміє водити машину, але не сідає за кермо.

У таблиці внизу показано, які власні й службові авто мають урядовці.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко возять "мерседесом" вартістю близько 600 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі