вівторок, 11 січня 2011 06:15

Тимошенко вдесяте піде до Генпрокуратури

Колишня прем'єрка 50-річна Юлія Тимошенко в четвер піде на черговий допит до Генпрокуратури — 10-й за півтора місяця. Останній візит був 5 січня. Тривав майже 5 год.

По обіді під стінами закладу Тимошенко чекають кілька десятків її прихильників. Тупцюють на морозі. Одна з жінок тримає плакат із написом "Юлия Владимировна, спасибо за пенсии".

Екс-прем'єрка приїжджає "мерседесом" з охоронцями. Із машини виходить зі стомленим виглядом. Обличчя затоноване і припудрене.

— Юля! Юля! Ми з тобою! — кричать люди.

Охоронці відгороджують Тимошенко від натовпу. Вона простягає людям руки. Каже, що починає знайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо нецільового використання 380 млн євро. Ці кошти надійшли від продажу Японії квот на викиди парникових газів. Матеріали кримінальної справи налічують 17 томів.

— Буду в це приміщення регулярно ходити, здавати їм усі покази і всі аналізи, — каже Тимошенко. — Намагатимусь якомога швидше познайомитися зі справою, аби передати її до суду. Щоб ще один абсурд став очевидним для країни і світу, як судді будуть садити політика за виплату пенсій.

Говорить, що "бютівці" звернулися до посла Японії в Україні, щоб розібратися з грошима за викиди:

— Японська компанія направила в Україну спеціальний аудит, аби перевірити, чи хто-небудь списував із рахунків кошти, які були отримані від продажу квот. Виявилося, ці гроші на рахунках і нікуди не використовувалися.

Після 5-годинного перебування в ГПУ Тимошенко виходить на вулицю. Каже, що прочитала 18 сторінок справи.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вдесяте піде до Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі