пʼятниця, 30 вересня 2011 07:15

Тимошенко прийшла в суд із легким макіяжем
10

Фото: фото: Андрій Шматов

Міліціонери виставляють залізні паркани перед входом до столичного Печерського райсуду. Стають за ними. Уранці в четвер сюди привозять судити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

— Они нас боятся. Мы их окружили. Они от нас только газом спасаются — людей газом травят, — говорить 40-річна Лілія Клінчук, яка приїхала з Житомира. На обличчі в неї чорна маска, на якій англійською написано: "Усі брешуть".

— Когда уже пулеметную вышку на нас наставите? — питає у міліціонерів одна з прихильниць Тимошенко. — Осталась только колючая проволка. Хам, наверное, уже распорядился.

П'ятеро міліціонерів криво всміхаються. 62-річний Олексій Караульний калатає у дзвін. Натягує зелений дощовик, кепку.

— Пресу пускай! Свободу пресі! — кричить він міліціонерам, що перекривають вхід до арки. Перед ними вишикувалася черга з двох десятків журналістів.

Навпроти прихильників Тимошенко стоять її противники. Один кричить у динамік:

— Позор Юлии Тимошенко. Позор, позор! Прокуратура последовательно разбила линию защиты подсудимой, но Юлия Тимошенко в своем репертуаре: ложь, вранье и обман — вот аргументы подсудимой. Страна убедилась, что процесс против Юлии Тимошенко проходит в соответствии с нормами уголовно-процессуального кодекса.

— Наш рух підготував звернення про недемократичну поведінку прихильників БЮТ. Як на нас кидалися бабушки, як вони били колоколом, — каже противник Тимошенко 30-річний Євген. — Я також колоколом отримував по лицю. І мегафоном отримував по голові. Але ми не будемо відповідати тим самим.

О 9.15 троє конвоїрів виводять із зали на другому поверсі Юлію Тимошенко, 50 років. Спускають на перший поверх.

— Доброе утро! — кричить через спини міліціонерів екс-міністр соцполітики Людмила Денісова, 51 рік.

— Доброго ранку, — усміхається Тимошенко. Вона у бежевому костюмі, з косою та легким макіяжем. Видно темне відросле волосся. — Зараз зустрінемося з вами в залі.

Журналісти та депутати чекають біля дверей. Із зали виходить донька Тимошенко 31-річна Євгенія Карр.

— Я не буду выступать, — тихо говорить лідеру фракції "БЮТ-Батьківщина" Іванові Кириленку. Той киває. Вона швидко йде із суду. Міліція запускає до зали пресу. Слідом заходить суддя 31-річний Родіон Кірєєв.

— Подальша послідовність виступів вами визначена? — запитує у захисників Тимошенко. — Ще є захисник Євгенія Карр.

— Вона не буде, — тихо каже Тимошенко.

Поруч із Тимошенко сидить її чоловік Олександр та адвокат Микола Сірий.

— Шановна наша високоєвропейська, судячи по ваших автомобілях і бажанню купити нерухомість за кордоном, високоінтелектуальна прокуратура, коли ви далі будете у репліці виступати, я радив би попросити перерву і почитати Європейську енергетичну хартію, — каже адвокат Микола Сірий, 49 років.

Присутні аплодують і голосно сміються.

— Прошу дотримуватися порядку й тиші, — підвищує голос Кірєєв. — Наступного разу будете видалені.

— А що, хлопати не можна? Люди не можуть висловлювати свої емоції? Вам потрібна мертва тиша, щоб робити злочини, — відказує Тимошенко.

— Продовжуйте, — дивиться на адвоката Кірєєв.

Микола Сірий понад 3 год. доводить, що Тимошенко невинна. Під час виступу скидає піджак. Прокурор Лілія Фролова слухає його й раз по раз підпирає лоба правою рукою. Вона просила дати Тимошенко сім років тюрми. Екс-прем'єр одягає окуляри, гортає аркуші з підготовленим виступом. До зали повертається Євгенія Карр.

— Вирок має бути або завтра, або протягом 10 днів — залежно від того, скільки судді знадобиться часу прийняти рішення у нарадчій кімнаті, — каже на вулиці журналістам один із адвокатів екс-прем'єрки Олександр Плахотнюк, 42 роки.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко прийшла в суд із легким макіяжем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі