четвер, 23 грудня 2010 00:15

Тимошенко посадили під домашній арешт

Учора до Головного слідчого управління Генпрокуратури на вул. Борисоглібській із різницею в годину викликали екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього прем'єра Юлію Тимошенко.

Луценко не повідомляв журналістам про черговий виклик на допит, а прес-служба Тимошенко зробила розсилку.

— Усі камери вже на місці, можна їхати, — говорить по мобільному працівниця прес-служби.

Доки журналісти чекають, із будівлі виходить прокурор у справі екс-"бютівця" Віктора Лозінського, який убив чоловіка. Заходить до припаркованого поруч мікроавтобуса "фольксваґен". Виносить торт і повертається до будівлі.

— Треба попередити Тимошенко, щоб не їла солодкого, а то ще отруять, — жартують представники засобів масової інформації.

За 15 хв. під'їжджає чорний "мерседес" екс-прем'єра й машина охорони. Вона встає з переднього пасажирського сидіння та підходить до журналістів. За нею — троє охоронців. На вигляд засмучена. Волосся біля коренів відросло, нарощені нігті — без корекції, на обличчі помітний шар тонального крему. Позавчора вона також була на допиті й також видавалася пригніченою. Ледь не розплакалася, коли журналісти спитали про стан чоловіка — через тромби Олександра Тимошенка терміново прооперували.

— У Генпрокуратурі вирішили допитувати мене кожного дня, — говорить 50-річна Юлія Тимошенко. — Генпрокуратура збільшила слідчу групу. Десятки людей розслідують цю надуману за своїми обставинами справу про те, що я людям у кризу сплатила пенсії.

Її слухають випадкові перехожі. Навпроти виходять працівники пошти, роздивляються лідера БЮТ.

— Боже, яка маленька блондиночка, — перешіптуються жінки.

Тимошенко заходить до Генпрокуратури із двома охоронцями та прес-секретарем. Виходить за 1,5 год. Розповідає, що їй змінили запобіжний захід:

— Замість підписки про невиїзд визначили кількість адрес, за якими можу перебувати. Дозволили бути тільки за адресою, де я живу, а також їздити на допити. Це зроблено для того, щоб я не змогла виїхати в регіони і зустрітися з людьми, які мене підтримують.

Слідом за нею виходить Луценко. Говорить, що приходив до слідчих ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. Його звинувачують у змові зі своїй водієм та незаконному нарахуванні тому зарплати. А щодо Тимошенко порушили справу за нецільове використання коштів.

 

 

Судимість не дозволить лідерці БЮТ стати депутатом

Ходять чутки, що влада прагне не допустити лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко до наступних парламентських виборів. Для цього досить "повісити" на людину судимість.

— Недостатньо завести справу — за законом підслідний може балотуватися в депутати, — пояснює один із "бютівців". — Тому справу доведуть до суду й вироку. Найкращий момент для такого суду — кінець 2011 року. Швидше за все, їй дадуть років п'ять, із відстрочкою виконання вироку на два роки, тобто засудять, але не посадять. Із чинним вироком Тимошенко не зможе балотуватися, але й не стане мученицею.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко посадили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі