вівторок, 15 травня 2007 16:25

Тимошенко погоджується на 15 липня

Блок Юлії Тимошенко провів 14 травня закритий з"їзд в Українському домі. За законом, цього дня спливав останній термін проведення партійних і блокових з"їздів і затвердження виборчих списків.

Делегати заставляють тротуари дорогими іномарками. Богдан Губський із кортежем під"їжджає під самий службовий вхід.

Для лідера БЮТу Юлії Тимошенко, 46 років, відчиняють центральний. У холі ходить охоронець із собакою. Авто Тимошенко під"їжджає до дверей. Вона виходить разом зі своїм однопартійцем Олександром Турчиновим, 43 роки.

— Доброго дня вільній пресі! — каже той.

Тимошенко одягнена у світлий льняний костюм. Каже, що блоковий з"їзд має пройти спокійно, бо проводять його вже вдруге.

— Ми досить швидко пройдемо усі процедури, — у лідерки БЮТу з рук випадають папери. Вона не звертає уваги. — Сьогодні проводимо технічний з"їзд, який затверджує той самий список, який був затверджений на попередньому з"їзді. Ту ж саму програму. Ніяких новин на цьому з"їзді не очікується. Це буде просто формальна річ, яка підтвердить всі рішення попереднього.

Тимошенко допомагають підняти папери. Журналісти запитують, чи вдасться до середи визначитися з датою проведення дострокових парламентських виборів.

— Наскільки я знаю, сьогодні розглядаються дві дати. Перша — це 24 червня — встановлена указом президента. А друга дата, яка сьогодні була озвучена секретарем РНБО, — це 15 липня, — каже. — Ми готові до такого компромісу.

Додає, що в новому парламенті БЮТ блокуватиметься виключно з політичними силами демократичного спрямування.

— Наша політична сила ніякого союзу з Партією регіонів не матиме, — говорить.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погоджується на 15 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі