пʼятниця, 28 листопада 2008 19:03

Тимошенко ненавидить п"яних і любить сири та білий виноград

"Могла поставити на місце поглядом. Якщо була не в гуморі, то до неї не заходили", — згадує про роботу в прем"єрки Юлії Тимошенко колишній її охоронець Андрій.

Нещодавно він розповів журналістам, як на початку 1990-х керував службою безпеки на фірмі Тимошенко "Український бензин". Ця структура постачала нафтопродукти аграріям Дніпропетровщини.

— У Тимошенко звичка перекушувати на ходу, — каже Андрій. — Вона часто недоїдала. По ресторанах не ходила. Із собою їй готували домашню їжу в термосочки. Пила багато соків. Не бачив, щоб пила алкоголь чи курила. Коли виголошувала тост, у бокал наливала сік.

Згадує випадок, як у приміщенні фірми працювали сантехніки і один із них напився. Це побачила Тимошенко і наказала прибрати його з очей.

— Охоронець команду зрозумів буквально і "вирубив" п"яницю. Потім відтягнув його за ногу в куток. Коли Юля побачила, то злякалася — думала, перестаралися. Але через 40 хвилин отямився. Тиждень на роботу не виходив. Більше ніхто не пив, — зазначає чоловік.

— Тимошенко ненавидить людей у стані сп"яніння, — підтверджує колишній нардеп-"бютівець" Олександр Ковтуненко, 40 років. — П"яні для неї як рослини.

Їй готували домашню їжу в термосочки

Він хвалиться, що два роки спостерігав, як Тимошенко поводиться на публіці та у приватному житті. Вчився, як вести переговори чи говорити з журналістами. Але 2007-го Ковтуненко перейшов із БЮТу до антикризової коаліції — Партії регіонів, соціалістів і комуністів. На дострокових виборах його не взяли ні у списки БЮТ, ні до "Регіонів".

— У неї є "інформаційна гармата" — 10–15 людей, які займаються створенням новин, — розповідає він про групу радників прем"єрки. — У президента чи Партії регіонів такого і близько немає. Вона задає тон, а вони можуть придумати, як "відгавкатися" чи прокоментувати. Тимошенко любить мізки.

Ковтуненко додає, що вона ніколи не підвищує голосу, навіть якщо розбороняє людей, які сваряться. Любить анекдоти і смішні випадки із життя.

— У неї викликає огиду, якщо хтось підлабузнюється, — каже.

Тимошенко відмовляється від смаженого. Найбільше любить сири і білий виноград. На офіційних зустрічах чи фуршетах не їсть. За нею постійно ходить косметолог.

— Вона завжди мала гарний вигляд, — підтверджує охоронець Андрій. — Відкритий лоб, волосся було акуратно зачесане за вуха. Бувало, перуку одягала.

Говорить, що з чоловіком у Тимошенко були стримані стосунки, а от за доньку надто переймалася.

Юлія Володимирівна справно платила своїм працівникам. За рік додавала на п"ять-шість окладів більше. Якщо хтось крав незначні гроші у її фірмі, але добре працював і був потрібен, то не звільняла. Коли захворіла на рак донька бухгалтера, за рахунок фірми Тимошенко відправила її лікуватися за кордон.

У прем"єрки є водійські права, але за кермо вона не сідає. Фахівці, які вчили її водити, переконали цього не робити. Мовляв, вона надто агресивний і емоційний водій. Тимошенко на одній із прес-конференцій підтвердила, що вміє водити, але має шофера. Бо коли сяде за кермо, то іншим водіям буде страшно виїжджати на дорогу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ненавидить п"яних і любить сири та білий виноград». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі