пʼятниця, 05 вересня 2008 17:04

Тимошенко не приїхала на міністерську конференцію з міграції

У четвер уранці приїзду глави уряду Юлії Тимошенко чекали у столичному Міжнародному виставковому центрі. Там під егідою Ради Європи розпочалася міністерська конференція з міграції.

У холі виставкового центру жінки в українських національних костюмах торгують вишиванками. Найдешевшу для дітей можна придбати за 95 грн, для дорослих — по 800 грн. Однак іноземці нічого не купують, тільки роздивляються. У великому залі конференцію відкриває віце-прем"єр із питань євроінтеграції Григорій Немиря, 47 років. Шість крісел біля нього порожні.

— Прем"єр від самого ранку продовжує консультації щодо збереження коаліції, — пояснює причину відсутності Тимошенко. — Це першочергове завдання.

Розповідає, що Франція рекомендувала Вікторові Ющенку взяти на наступний саміт Україна-ЄС в Евіан прем"єра Юлію Тимошенко. Згодом МЗС назвав цю інформацію непорозумінням. Речник міністерства Василь Кирилич зауважив, що згідно з усталеною практикою делегацію України на саміті завжди формує і очолює президент.

— Уряд хвилює питання нелегальної міграції, — веде  далі Немиря. — Адже вони все частіше проникають на нашу територію та легалізуються на невизначений термін завдяки статусу біженця.

Додає: через це в Україні частішають проблеми зі злочинністю. Переконує, що маємо спільно з іншими країнами протидіяти нелегальній міграції.

— Уряди повинні реагувати на міграцію, — зазначає міністр з міграційної політики Швеції Тобіас Біллстром, 34 роки. — В Україні я вперше, й мені тут подобається. Тож я зустрічатимуся з різними компаніями й дізнаватимусь, як ми можемо протидіяти міграції.

На конференції присутній український міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки. Розповідає, що цього року уряд дозволив 10 тис. мігрантів перебувати на нашій території. Переконує: Міністерство бореться з нелегалами — їх затримують та переправляють додому.

— Хоча зараз ми розробляємо можливість амністії усім нелегалам, які зареєструють своє перебування на території України, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не приїхала на міністерську конференцію з міграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі