середа, 08 жовтня 2008 18:10

Тимошенко мерзне в Кабінеті Міністрів

Учора журналістів не пустили на засідання Кабінету Міністрів. Згодом виявилося, що не було там і прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, 47 років. Де була, соратники не кажуть.

За день до цього глава уряду запросила у свій кабінет представників кількох телеканалів. Біля робочого крісла Тимошенко журналісти помітили електричний обігрівач-батарею та носові хустинки. Останнім часом на засідання уряду прем"єр приходила в теплій шалі.

На початку року Тимошенко хворіла тричі. Через ангіну в січні навіть скасувала поїздку до Грузії на інавгурацію Михаїла Саакашвілі. Не приходила й на засідання Ради нацбезпеки та оборони. У лютому на газових переговорах у Москві прем"єрка теж була застуджена — постійно витирала носа хустинкою. Потім ще тиждень лікувалася в Києві, не ходила на засідання уряду.

Журналістів до свого кабінету глава уряду запросила, щоб у їхній присутності зателефонувати президентові. Хотіла продемонструвати, що вони не спілкуються навіть через спецзв"язок.

— Останні шість місяців цей телефон працює в один бік. Коли я беру трубку, у відповідь чую гудки, на які ніхто ніколи не відповідає, — каже прем"єр.— Мої ж дзвінки нікуди не перемикаються, ніхто не зв"язується. І коли розпочалася вся ця криза, я багато разів піднімала цю телефонну трубку, але жодного разу не отримала відповіді.

Додає, що нібито глава держави поставив переадресацію дзвінків зі спецзв"язку на свого секретаря. Але в Секретаріаті президента це заперечують. Мовляв, переадресовувати такий зв"язок технічно неможливо. Пропонують дізнатися у Тимошенко, чи цікавилася вона перед дзвінком до президента, де він у цей час перебуває. Адже його могло не бути в кабінеті.

За інформацією з інтернет-сайту президента "ГПУ" з"ясувала, що в час дзвінка Тимошенко глава держави вручав орден "За заслуги" третього ступеня послу Японії Мацуо Мабучі.

Перший президент України 74-річний Леонід Кравчук розповідає, що спецзв"язок між президентом, прем"єром та головою Верховної Ради за радянських часів називався "домофоном". Каже, що навіть 1994-го, під час конфлікту зі спікером Іваном Плющем, не відмовлявся говорити з ним по телефону.

У час дзвінка Тимошенко глава держави вручав орден

— Не можна тут допускати того, що хтось мені подобається чи ні. Це дитинство! — запевняє Леонід Макарович. — Люди не доросли до державного мислення! Сваритися на побутовому рівні можна з дружиною чи коханкою. Може, від цієї розмови прем"єра із президентом залежатиме доля сотень тисяч людей і треба приймати термінове рішення. А президент закопилився і не хоче з нею говорити чи навпаки. Нехай вони звідти йдуть геть і закопилюються на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко мерзне в Кабінеті Міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі