середа, 09 квітня 2008 16:55

Тимошенко каже, що Ющенко влаштував свято для мафії

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Працівники апарату Кабміну перед учорашнім засіданням уряду розставляли на стіл для міністрів каву з вершками та чай з нарізаними лимонами
Працівники апарату Кабміну перед учорашнім засіданням уряду розставляли на стіл для міністрів каву з вершками та чай з нарізаними лимонами

Учора вранці під стінами Кабінету Міністрів зібралися майже 100 пікетувальників із міста Біла Церква. Вимагали припинити будівництво металургійного заводу.

— Юлю, виходь! — кричать вони у гучномовці. — Ми ж за тебе голосували!

У цей час прем"єр 47-річна Юлія Тимошенко розпочинає засідання уряду на сьомому поверсі Кабміну. Їй не чути вигуків із вулиці. Тимошенко в чорному піджаку із золотистими ґудзиками та світлій спідниці.

— В Україні сталося ЧП! Надзвичайна ситуація! — одразу оголошує.

Розповідає, що до її приходу в уряд у регіонах діяли земельні мафії. Місцеві керівники за хабарі роздавали їм землю несільськогосподарського призначення. Переконує, що вона зі своєю командою робила все, щоб це припинити.

— Ще в лютому ми прийняли постанову, яка повністю виписувала порядки, як проводити аукціони з продажу несільськогосподарської землі, — говорить прем"єрка. — Пішли позитивні процеси: почали наповнюватися місцеві бюджети, навіть у п"ять–десять разів!

Це були хабарники і вори — інших не було

Юлія Тимошенко каже, що з не відомих їй причин Віктор Ющенко у понеділок зупинив дію цієї постанови.

— Тому сьогодні святкує перемогу по Україні вся земельна мафія, яка звикла паразитувати на землі громад, — веде далі глава уряду. — Такі речі є зупинкою боротьби з корупцією.

Каже, що на засіданні уряду вони поновлять цю постанову. Мовляв, якщо цього не зроблять, то землі й далі розкрадатимуть. Коли ж і це не допоможе — звернуться у Конституційний суд.

— Є у нас ще одне першочергове завдання, — каже Тимошенко. — Дайте мені документи.

Керівник апарату прем"єр-міністра Михайло Лівінський підносить їй півметровий стос папок. Тимошенко кладе на документи руку:

— Тут 1621 сторінка по зловживаннях Міністерства транспорту і зв"язку. Закінчили тільки перевірку Укрзалізниці та Укравтодору. Тут зафіксована кожна вкрадена у держави копійка — це мільярди.

Юлія Тимошенко каже, що звернеться з цими документами до Генеральної прокуратури. Особисто контролюватиме хід справи.

— Це історія злочинів попередньої влади, — продовжує. — Це були хабарники і вори — інших не було.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Ющенко влаштував свято для мафії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі