пʼятниця, 22 січня 2010 07:45

Тимошенко та Янукович борються за Тігіпка

Автор: 1. фото: Ольга КАМЄНЄВА; 2. фото з сайту www.tigipko.com; 3. фото: REUTERS/Konstantin Chernichkin
  Віктор Янукович та Юлія Тимошенко зробили свої пропозиції Сергієві Тігіпкові, аби у другому турі президентських виборів він підтримав одного з них
Віктор Янукович та Юлія Тимошенко зробили свої пропозиції Сергієві Тігіпкові, аби у другому турі президентських виборів він підтримав одного з них

У першому турі президентських виборів Віктор Янукович набрав 35,32% голосів виборців, Юлія Тимошенко — 25,05%. У другому турі десь з удвічі меншим відривом переможе лідер "Регіонів", за оцінками незалежних експертів.

Однак чимало залежатиме від явки виборців і від того, за кого проголосують прихильники насамперед Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка, Віктора Ющенка, Петра Симоненка, Олега Тягнибока, Володимира Литвина та Анатолія Гриценка, які 17 січня зайняли місця від третього по дев"яте і набрали від 13,06% до 1,2% голосів.

Сенсацією першого туру став Сергій Тігіпко. Тепер Тимошенко та Янукович намагаються схилити колишнього банкіра і його виборців на свій бік. Прем"єрка запропонувала йому свою сьогоднішню посаду — у випадку, якщо сама стане главою держави. Однак Тігіпко відповів "ні". Чи, як він уточнює: попереднє "ні".

Щось запропонував йому і Віктор Янукович. Що — Тігіпко не зізнається. Головний "регіонал" — також.

Арсеній Яценюк сказав, що у другому турі, 7 лютого, проголосує проти обох його учасників перегонів. Того ж, очевидно, він очікує і від своїх прихильників. Схожу позицію зайняв голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Яценюк проголосує проти обох учасників другого туру

Петро Симоненко поки що не визначився. На користь Тимошенко висловився один з аутсайдерів першого туру — мер Ужгорода Сергій Ратушняк.

Чинний президент Віктор Ющенко вирішив залишитися в політиці й підтвердив, що для нього Янукович і Тимошенко — однакові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко та Янукович борються за Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі