четвер, 11 березня 2010 07:40

Тігіпко погодився стати віце-прем"єром

50-річний Сергій Тігіпко, який посів третє місце на виборах президента, працюватиме на посаді віце-прем"єра з економічних питань у новому уряді. Таку пропозицію йому зробив президент Віктор Янукович у середу вранці. У вівторок від цієї посади відмовився нардеп-"нунсівець" Арсеній Яценюк.

— Тігіпко погодився на віце-прем"єрство, бо розуміє, що в найближчому майбутньому парламентських виборів не буде, — каже директор Інституту глобальних стратегій 53-річний Вадим Карасьов. — І в нього немає можливості сьогодні капіталізувати своє третє місце в політичний статус. Тому він капітулізував це в адмінстративний. Уряд буде стільки працювати, скільки це влаштовуватиме Віктора Януковича. Тігіпко розраховує в майбутньому очолити Кабмін. Але поки що це все вилами по воді писано. Хто ж йому дасть прем"єрство, якщо він є електоральним конкурентом Януковича?

— Для Тігіпка зараз буде правильним кроком щось реалізовувати з того, що він пропонував і може, — говорить позафракційний нардеп 45-річний Тарас Чорновіл, якого вважають наближеними до Тігіпка. — Його рейтинг треба закріплювати певною роботою, і якби дострокові вибори були б зараз, тоді йому не слід було погоджуватися на пропозицію Януковича. А так як він бачить, що вибори не в найближчому майбутньому, то в нього є шанс показати, що він може конкретно зробити.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко погодився стати віце-прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі