середа, 27 грудня 2006 18:06

Тарасюк не прийшов на засідання уряду

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Перший заступник голови Секретаріату президента Арсеній Яценюк (праворуч) і міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський ідуть на засідання уряду
Перший заступник голови Секретаріату президента Арсеній Яценюк (праворуч) і міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський ідуть на засідання уряду

"Он у президента. Попозже придет. На этот раз его пропустят", — говорять про Бориса Тарасюка перед учорашнім засіданням Кабміну урядові працівники.

Біля рамки металошукача стоїть група чоловіків у костюмах. На місці міністра закордонних справ сидить заступник Тарасюка Микола Маймескул.

— Розпочинаємо останнє в цьому році засідання, — усміхаючись починає прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років. — Це двадцять третє засідання уряду. Ми розглянули більше 700 різних питань.

До своїх успіхів зараховує те, що не зростають стрімко ціни на газ. Урядовці мовчки слухають. На останнє засідання прийшов і віце-прем"єр Володимир Рибак. Він тривалий час лікувався. Перший віце-прем"єр Микола Азаров підпирає обома руками підборіддя. Двоє інших заступників Януковича — Дмитро Табачник і Андрій Клюєв — сидять непорушно, дивляться перед собою. Клюєв позіхає. Міністр внутрішніх справ Василь Цушко щось читає, підперши голову.

— Незважаючи на складну ситуацію, нам вдалося досягти позитивного результату співпраці з парламентом. Біля 80% законів, які розглядалися, були законами уряду, — продовжує прем"єр. Потім переходить до політики:

— Друга черга конституційної реформи — це реформа місцевого самоврядування. Без неї не буде остаточної моделі формування системи влади.

Клюєв позіхає

На завершення оголошує, що на період свят "розписані вартові".

— Нам треба бувати на об"єктах теплопостачання, енергетики й уважно стежити, щоб вони працювали ритмічно, — каже.

У коридорі вже зібралися чиновники з регіонів, які відповідають за винесені на засідання Камбіну питання. Усі стільці зайняті. Під стіною біля дверей туалету стоїть племінник президента — Ярослав Ющенко. Він — заступник голови Харківської облдержадміністрації.

— Це для мене вперше. Звичайно, коли були наші міністри, було трохи легше. Хоча на Кабмінах із Януковичем якихось відмінностей не побачив. Але неприємно, — сумно сміється.

Засідання завершується. Борис Тарасюк так і не з"явився.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк не прийшов на засідання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі