пʼятниця, 06 липня 2012 05:00

"Там всьо заґратовано. Во дебіл"

Автор: фото з сайта www.malakava.com
  Свинячі голови з відрізаними язиками встановили 4 липня громадські діячі біля обладміністрації Івано-Франківщини. Пояснюють, що вони символізують ”депутатів, які проголосували за мовний закон”
Свинячі голови з відрізаними язиками встановили 4 липня громадські діячі біля обладміністрації Івано-Франківщини. Пояснюють, що вони символізують ”депутатів, які проголосували за мовний закон”

У середу в обласних центрах пройшли акції протесту на захист української мови.

— Так, ніхто нікуди не проходить. Наша акція розрахована на вічність. Кінцевим результатом має бути смерть режиму Януковича, — "свободівка" 48-річна Ірина Фаріон стоїть у вузькому проході до Львівської обладміністрації.

У середу о 8.00 близько 400 людей оточили держустанову. Повісили бандерівський червоно-чорний прапор. Фаріон і кілька чоловіків перевіряють документи всіх, хто хоче потрапити в приміщення. Пропускають рядових службовців. Керівникам — вхід заборонений.

— Бачив, як чоловік через вікно хотів пролізти, — розповідає мітингувальник у зеленій футболці. — Розбив скло. А то ж перший поверх, всьо заґратовано. Во дебіл. Справжній екземпляр прислужника Януковича.

У парку навпроти зібралися зо дві сотні людей.

— Я тут до кінця буду, — 68-річний Віктор Макушевич сидить на розкладному стільці. — Українців так принизили, як ще жодного разу за час незалежності.

Черкаська опозиція розгорнула наметове містечко на Соборній площі. Цілодобово чергують активісти, збирають підписи з вимогою до президента не підписувати мовного  закону.

Серед учасників акції — Ігор Сичов, який торік відсидів в ізоляторі три доби за напис на паркані під час мітингу "Владу геть!".

— Ми відстоюємо своє право говорити рідною мовою. За фундаментальні національні речі треба стояти жорстко. Ніяка купка запроданців у Раді це право у нас не відбере.

На Театральну площу у Вінниці вийшли близько 70 людей.

— Голодуватиму в унісон із Києвом, — каже Леонід Бровченко, один із мітингувальників. — Нашою мовою, мовою русинів, розмовляли Володимир Великий та княгиня Ольга, коли Росії ще не було.

У Полтаві біля обладміністрації мітингувальники збиралися ще з ночі. О 9.00 у середу приєдналися близько 30 активістів партії "Удар".

— Жалко, що в нас ідуть мирні акції, які мало що дадуть, — каже полтавець 56-річний Андрій. — А я вже готовий братися за вила, бо бандитська влада вкрай обнагліла.

До мітингу приєднуються дві сотні активістів із "Фронту змін", "Свободи" та "Батьківщини".

Близько сотні людей пройшли вулицями Хмельницького зі "свободівськими" прапорами й гаслами: "До сраки такий законопроект". Провели пікет під ОДА.

Чоловік у вишиванці намагався підпалити прапор Партії регіонів. Тканина плавилася, тож він потоптав прапор і плюнув на нього.

Зараз ви читаєте новину «"Там всьо заґратовано. Во дебіл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі