середа, 24 жовтня 2007 17:14

Шурма радить не звертати уваги на висловлювання Мендуся

У пресі з"явилася інформація нібито про переговори між Соцпартією, Соціал-демократичною партією (об"єднаною) та іншими лівими силами щодо створення єдиної політичної сили такого спрямування. Мовляв, консультації розпочато між лідером СДПУ(о) Юрієм Загороднім та одним із чільних соціалістів Ярославом Мендусем. Щоправда, останній це заперечив, назвавши СДПУ(о) олігархічною силою правого спектру.

За словами члена СПУ Василя Богачука, 45 років, на рівні партій такі переговори ніхто не проводить. Він припускає, що питання об"єднання могло порушуватися в якихось приватних розмовах.

— Я сам особисто спілкувався з багатьма представниками тих політичних сил, які десь виношували ці ідеї. Однак ані ці люди, ані я не мали повноважень приймати якісь рішення чи вести переговори, — говорить він. — Це прицінка, вивчення думки. А переговори — ні.

Заступник голови СДПУ(о) Ігор Шурма, 49 років, також заперечує офіційні переговори зі створення єдиної лівоцентристської партії. Водночас зауважує, що така сила — "обов"язковий атрибут політичного життя європейської держави".

— Тому ми вийшли з ініціативою. З"їзд прийняв таке рішення й зобов"язав голову партії та заступника підготувати все для того, щоб створити умови для переговорного процесу, — зазначає Шурма. — Серед його об"єктів усі ті, хто сповідує лівоцентристську ідею.

Про слова Ярослава Мендуся Ігор Шурма каже:

— А там якісь коментарі, що партія олігархів чи якихось інших... Такі висловлювання не сприяють початку переговорного процесу. Але на це не потрібно звертати уваги.

Зараз ви читаєте новину «Шурма радить не звертати уваги на висловлювання Мендуся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі