середа, 29 серпня 2007 17:06

Сухий прийде в парламент на зло президенту

Попри те що Верховна Рада вже другий місяць недієздатна, колишній спікер Олександр Мороз має намір скликати 4 вересня її засідання. Зокрема, планують проголосувати за скасування депутатських пільг і недоторканності. Президент Віктор Ющенко заявив, що такого засідання не буде.

— Після того як Ющенко таке сказав, я як істинний галичанин обов"язково приїду. На зло! — говорить 56-річний "регіонал" Ярослав Сухий. — Так само, як удома жінка каже щось зробити, я відповідаю "добре" і роблю навпаки.

Колишній депутат від БЮТу Олег Ляшко, 34 роки, називає заяви Мороза та "Регіонів" про скасування пільг і недоторканності дешевою рекламою. Мовляв, вони вже давно могли за це проголосувати.

— Це чергова дурілка перед виборами, — веде далі він. — Сьогодні "Регіони" приймають участь у цьому цирку для того, щоб задурити виборців. А завтра прокуратура візьме за одне місце того ж Колеснікова, й побачите, чим він у суді буде мотивувати. Скаже, що ніхто не скасовував недоторканність, бо Рада неправомочна.

Лідер Компартії Петро Симоненко вже заявив, що його фракція прийде в Раду, якщо у засіданні погодяться взяти участь 300 депутатів. А перший віце-спікер Адам Мартинюк, 57 років, у недавній розмові з "ГПУ" заявив:

— На дев"яносто відсотків можу сказати, що сесії не буде, бо політичні сили включилися в активну передвиборну боротьбу.

Блок "Наша Україна—Народна самооборона" теж заявив, що не братиме участі в засіданні.

— Олександр Олександрович крутить Конституцією як циган сонцем, — каже про Мороза "нашоукраїнець" Юрій Ключковський, 58 років. — Він же сам запропонував, що підставою для виборів має стати втрата повноважень парламентом через відсутність трьохсот депутатів. Кого ж Мороз хоче зараз зібрати? Людей, чиї повноваження припинені?

Зараз ви читаєте новину «Сухий прийде в парламент на зло президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі