вівторок, 25 липня 2017 06:40

Суддя не задекларував майна на 10 мільйонів

19 липня детективи Національного антикорупційного бюро вручили першу підозру після перевірки електронних декларацій.

Під слідством опинився колишній голова одного з міських судів Луганської області. Його прізвища не називають.

"Суддя у відставці не вказав у деклараціях за 2015–2016 роки відомості про автомобілі та нерухомість, а також майно дружини на загальну суму 10 млн грн. Подружжя розлучилося 2011-го, але й надалі жили однією сім'єю. Чоловікові інкримінують "декларування недостовірної інформації" і "незаконне збагачення", — повідомляє прес-служба бюро. Судді загрожує до чотирьох років ув'язнення.

НАБУ розслідує 61 кримінальну справу за результатами аналізу електронних декларацій. Найбільше щодо суддів — 17 і народних депутатів — 16.

Пройшло дві хвилі електронного декларування. Друга завершилась у квітні. Декларації заповнювали президент, голова Верховної Ради, народні депутати, урядовці, судді, прокурори, керівники державних і комунальних підприємств та установ, обласних управлінь, районних адміністрацій, навчальних і медичних закладів державної й комунальної форм власності. Вказували свої статки та майно. На сайті Єдиного державного реєстру міститься понад 1 млн 82 тис. щорічних декларацій за два попередні роки. Коли їх перевірять — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Суддя не задекларував майна на 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі