вівторок, 13 червня 2017 07:00

Суд не віддав у держбюджет 100 мільйонів застави за Насірова

Посольство Великої Британії в Україні підтвердило наявність британського паспорта у 38-річного Романа Насірова, відстороненого голови Державної фіскальної служби.

"Ми відправили 6 березня Антикорупційному бюро лист про те, що в Романа Насірова є британський паспорт. Це підтвердила паспортна служба Великої Британії", — повідомила в соцмережі 44-річна Джудіт Гоф, посол країни.

Насіров отримав громадянство в січні 2013-го. Інформацію про це назвав фальсифікацією.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагали в суді стягнення 100 млн грн застави за Романа Насірова. Причина — невиконання ним умов запобіжного заходу. Підозрюваний не здав паспорти — британський та український для виїзду за кордон.

Дружина Катерина й тесть Олександр Глімбовський внесли за Насірова 100 млн грн. Нині він під домашнім арештом. Носить електронний браслет. Солом'янський районний суд Києва відмовив у зарахуванні застави до держбюджету. Рішення остаточне і не може бути оскаржене, каже суддя Світлана Кушнір.

Насіров ухвалив низку незаконних рішень на користь нардепа Олександра Онищенка, вважає слідство. Упродовж попередніх двох років надав розстрочку податкового боргу компаніям депутата. Цим завдав державі збитків на 2 млрд грн. Онищенка підозрюють у газових махінаціях. Він переховується у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Суд не віддав у держбюджет 100 мільйонів застави за Насірова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі