вівторок, 30 серпня 2011 00:15

Суд над Луценком відклали на три тижні

Автор: фото: Андрій Шматов
  Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко скаржиться на біль у животі, нудоту та слабкість
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко скаржиться на біль у животі, нудоту та слабкість

29 серпня вранці захист Юрія Луценка просить, щоб медики додатково обстежили екс-міністра внутрішніх справ.

— При зустрічі з нами Луценко скаржиться на болі у верхній частині живота, нудоту та загальну слабкість, — каже в понеділок у столичному Печерському райсуді адвокат 57-річний Олексій Баганець.

Дружина Ірина Луценко пояснює, що у її чоловіка проблеми зі шлунком та печінкою. Тому потрібна консультація гастроентеролога.

— Я б не хотів, щоб у суді займалися проблемою мого здоров'я, — бере слово 46-річний Юрій Луценко. — У мене є свої скарги, але я не вважаю за необхідне робити їх публічно. Для прокуратури було б логічно, щоб Луценко загнувся. На цьому все закінчиться. Але я їм такого задоволення не дам.

За півгодини переходять до допиту свідків. Їх із боку обвинувачення 148. Першим допитують заступника начальника управління з питань працевлаштування Міністерства внутрішніх справ Сергія Шумила. Він розказує, що 2005 року оформляв документи на прийом на роботу водія Луценка — Леоніда Приступлюка. Екс-міністра звинувачують у тому, що того незаконно взяли на роботу та позачергово присвоїли звання майора. Допитують Шумила 1,5 год.

Другий свідок — колишній старший інспектор з особливих доручень Юрій Кошець. Він каже, що Луценко діяв у межах своїх повноважень, коли підписував наказ про призначення Приступлюка.

Суддя Сергій Вовк оголошує перерву до 19 вересня. Доти його колеги будуть у відпустці.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Луценком відклали на три тижні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі