четвер, 19 липня 2007 19:07

Стрижак політикам не підкорятиметься

Учора нещодавно призначений голова Конституційного суду 59-річний Андрій Стрижак дав свою першу прес-конференцію. Прийшло понад півсотні журналістів.

— Ого, скільки преси зібралося, — каже працівниця прес-служби. — Раніше якщо десять чоловік приходило, то це вже була подія.

Андрій Стрижак приходить вчасно. З ним — два охоронці.

— Я хотів би почати з того, що ні до яких партій, політичних сил не належу, — каже він. — Про це ви можете прочитати у пресі й переконатися.

Стверджує, що Конституційний суд не підкорятиметься тиску політиків.

— Якщо хтось із політиків висловлює недовіру, то це його справа, — говорить. — А для нас важливо, щоб рішення було прийняте і воно відповідало Конституції. Нехай коментують, цього нікому не заборониш. Але ж не переходять межу! — підвищує голос.

Далі коментує рішення про відновлення пільг, яке розкритикували вже у Кабміні. Каже, що воно не пов"язане з політикою і було прийняте ще до його обрання на цю посаду.

— Реакція Кабміну на це рішення є, реакція політиків теж. Але ми залишаємося на своїх позиціях, — говорить Стрижак.

На запитання, чому в нього багато охоронців і чи нічого не загрожує його життю, дивується:

— У мене охоронців не багато, а стільки, скільки положено по закону. Скільки саме, я й сам не знаю.

Розповідає, що з позавчорашнього дня всі судді пішли у відпустку, щоб повернутися до роботи в кінці серпня. Сам же голова відпочиватиме вже з понеділка.

"ГПУ" цікавиться, як він почувається на новій посаді.

— Як я себе почуваю, як я почуваю?.. — ніяковіє Стрижак і замовкає на декілька секунд.— Ну, в таких випадках мовчать. Але я скажу, що багато відповідальності, і з допомогою своїх колег я з нею справлюся.

Зараз ви читаєте новину «Стрижак політикам не підкорятиметься ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі