середа, 29 вересня 2010 06:18

"Сподіваюся, Тимошенко мене не кине"

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Юрій Луценко: ”Ми нікого не вибиваємо зі списків”
Юрій Луценко: ”Ми нікого не вибиваємо зі списків”

Лідер "Народної самооборони" 45-річний Юрій Луценко домовився з керівником "Батьківщини" Юлією Тимошенко про співпрацю на місцевих виборах. "Самооборонців", які бажають бути депутатами, запишуть до списків "Батьківщини".

Чому вирішили йти на вибори за списками "Батьківщини"?

— Сьогодні це єдина потужна загальноукраїнська опозиційна сила, що має шанси протистояти безпредєлу Януковича та Партії регіонів, — каже Юрій Віталійович. — Мілкі проекти, в силу своєї мілкості, цього зробити не здатні. Це стосується й відомих політичних брендів, і не дуже.

Усі політичні сили, які набирають менше ніж 5 відсотків у національному масштабі, повинні об"єднатися. Це наша послідовна точку зору. Саме так робила "Народна самооборона" 2007 року під час парламентських виборів.

Що дасть Тимошенко співпраця з вами?

— Будь-які об"єднавчі процеси демократичних сил у нинішній кризовій ситуації правильні. Те, що саме Тимошенко ініціювала такий процес, — правильний крок, що додасть їй балів. Ми можемо дати досвідчених і достатньо відомих людей у різних регіонах. Від керівників державних установ до активістів, які понад 15 років у демократичних лавах. Зараз ідеться про одну-дві кандидатури в кожній області, які візьмуть повноцінну участь у кампанії та нашому представництві в місцевих радах. Там, де наші керівники вважають за необхідне, подають свої кандидатури до розгляду в організації "Батьківщини". Ми не підписували жодних процентовок, жодних квот. Це недоцільно.

Вашим людям можуть і відмовити з включенням до списків. Які гарантії давала Тимошенко?

— Я ніколи не розмірковую категоріями "кидків". Сподіваюся, що Тимошенко мене не кине.

Що буде з тими членами "Батьківщини", які не потраплять у списки через членів "Самооборони"?

— Жодна партія не зможе закрити своїми людьми всі списки. Для цього потрібна надто колосальна кадрова махіна. Навіть об"єднавшись, демократичні сили не змогли б цього зробити. Тому ми нікого не вибиваємо зі списків.

Як виходитимете із ситуацій у Київській, Львівській, Луганській областях, де Тимошенко не має впливу на місцеві організації "Батьківщини"?

— Юля Володимирівна вважає, що не потрібно брати участь у виборах там, де юридично немає назви "Батьківщина". І правильно робить, бо це остаточно заплутає виборців.

Зараз ви читаєте новину «"Сподіваюся, Тимошенко мене не кине"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі