вівторок, 09 жовтня 2007 16:49

Соціалісти з Донецька і Севастополя хочуть заміни Мороза

Соціалісти з Донецька і Севастополя хочуть заміни Мороза

Минулого понеділка секретар Донецької міської організації Соцпартії Олександр Іващенко запропонував відставити лідера Олександра Мороза. Мовляв, через нього СПУ не потрапила до парламенту. Натомість обрати когось іншого. Наприклад, колишнього нардепа-соціаліста Василя Волгу.

— Він зможе оновити керівні органи СПУ, зробити управління партією більш прозорим і зрозумілим для більшості членів організації, — каже Іващенко.

Волга кілька місяців тому посварився з Морозом, бо спікер поставив його на дуже низьке 39-те місце у виборчому списку. Тоді Волга заявив, що Мороза час міняти, бо він із борця з "кучмізмом" перетворився на людину, яка боїться втратити посаду.

— Вони виконують замовлення, щоб розхитати партію. Волга не підтримував СПУ, не голосував, вів роботу проти партії, — обурюється народний депутат 5-го скликання від СПУ 45-річний Василь Богачук. — Ми будемо очищати партію, але змінювати лідера недоцільно.

Керівник прес-служби Соцпартії Ірина Гаврилова запевняє, що Іващенко просто вирішив підтримати свого давнього товариша Волгу. І це не означає, що з ним погодяться й інші донецькі соціалісти.

Водночас крім донеччан бажання змінити Мороза висловили і севастопольські соціалісти. Однак вони хочуть бачити головою Соцпартії нинішнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка. "ГПУ" зв"язалася з Василем Петровичем. Він сказав, що зараз дуже хворий і говорити буде лише після свого одужання.

У відповідь на звинувачення 63-річний Олександр Мороз провину за поразку партії на виборах переклав на керівників регіональних організацій:

— Якщо на конкретній ділянці не забезпечений необхідний результат — то це наслідок роботи цього партійного комітету. І говорити про те, що його не надихнув голова партії, не доводиться.

Зараз ви читаєте новину «Соціалісти з Донецька і Севастополя хочуть заміни Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі