вівторок, 15 травня 2018 00:40

Що робить влада? Демократично мовчить

Ведучі телеканалу "Інтер" не просто обізвали наших героїв. На всю країну сказано: "Тих, хто так вважає — мільйони". Оця фраза для тих, хто ще вчора оглядався, сидів по шпарках — як постріл "Аврори", як сигнал, заклик до бою: пора. І вся сепарня підняла голови, і вдихнула на повні груди.

А що ж влада? Прикривається демократією. Мовляв, не можна закрити "Інтер" — що ж скаже на це Європа.

Уявіть, що в Польщі на всю країну отакий "Інтер" виллє відро зневаги на польських героїв. У них за це передбачена кримінальна відповідальність.

Давайте візьмемо країну не європейську, але яка є еталоном демократії — США. Уявіть, що там якийсь канал висміяв американських героїв, названі в честь них вулиці. Розказав, що Вашингтон — то взагалі бандит і негідник, і так вважають мільйони американців. США заборонили канал "Росія тудей" лише за російські перекручування, а якби обзивали національних героїв і насміхалися?

Що б зробили з таким телевізійним каналом демократичні країни? Демократично, опираючись на закон, висунули б звинувачення в антидержавній діяльності. І демократично, рішенням більшості, закрили б. Демократично запровадили кримінальну справу і посадили б. Забезпечували б арештантам їхні права. Демократично б у камері по телевізору показували кіно про зневажених ними героїв і водили б у тюремну ­бібліотеку читати книги про тих героїв.

Що робить наша влада? Демократично мовчить.

"Інтер" — це знаряддя праці, яким впливають на свідомість людей. Боротися з ним — це боротися з сапою, молотком, котком.

Боротися треба з владою. Не під "Інтер" треба йти. Під Адміністрацію президента, Кабмін, Верховну Раду. Це сьогодні. А завтра — жодного, хто сьогодні при владі, ми не повинні обрати знову. Відповідальність лежить на нас. Щоб не було отаких "інтерів". Бо одна справа мати інакші погляди на вирішення проблем у країні. А зовсім інша — підривати через телебачення підвалини держави і плодити ворогів, які зневажають цю державу і героїв, які за неї віддали життя.

Зараз ви читаєте новину «Що робить влада? Демократично мовчить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі