вівторок, 13 жовтня 2009 08:11

Симоненко обіцяє працювати цілодобово

На з"їзд партії "Справедливість" її лідер 53-річний Станіслав Ніколаєнко запросив близько 500 делегатів. Минулої суботи в холі столичного будівельного коледжу їх безкоштовно пригощали сосисками в тісті, хлібом із котлетами та чаєм. На переносних електричних пательнях готували маленькі млинці з повидлом, які продавали по 50 коп.

Ніколаєнко піднімається на сцену. Запрошує сісти поруч у президії лідера комуністів Петра Симоненка, голову Соціал-демократичної партії (об"єднаної) Юрія Загороднього та Василя Волгу з Союзу лівих сил. Ці чотири партії створили лівий блок та висунули Симоненка спільним кандидатом у президенти.

Ніколаєнко зізнається, що оренда актової зали коштувала партії 1 тис. грн.

Лідер СДПУ(о) 50-річний Юрій Загородній несподівано починає критикувати антикризову коаліцію 2006 року. Тоді до неї входили і Симоненко, і Ніколаєнко, і Волга:

— Чому ніхто жодного разу не згадав про НАТО, російську мову, про єдиний економічний простір? Бо це було невигідно.

— Регламент! Регламент! — починають вигукувати в залі.

— Перед цим об"єднанням ми всі поступалися один одному, — розповідає "ГПУ" Ніколаєнко. — Я вважаю, що потрібна єдина державна мова — українська, а російську достатньо вивчати. А Волга говорить, що державною має бути тільки російська. Вирішили винести це питання на референдум. Ішли і на інші поступки. Комуністам на майбутніх виборах дістанеться половина місць у списках. Іншим трьом партіям — друга половина.

Делегати одноголосно висувають 57-річного Петра Симоненка кандидатом у президенти від лівих сил. Хоча ще кілька місяців тому обласні організації "Справедливості" пропонували кандидатуру Ніколаєнка.

— Коли переможемо, я обіцяю працювати 24 години на добу, — каже Симоненко.



Колишня дружина може зірвати президентську кампанію головному комуністу


57-річна Світлана Симоненко подала до столичного Печерського райсуду два позови: про визнання недійсними її розлучення з лідером Компартії Петром Симоненком та його одруження із журналісткою Оксаною Ващенко. Про це "ГПУ" повідомив адвокат Світлани Симоненко Сергій Глазьєв, 45 років.

— Ми проаналізували ситуацію і дійшли висновку, що тепер Симоненко не зможе заповнити анкету кандидата в президенти. Адже там є пункт про сімейний стан. Доки суд не розгляне ці два позови, доти Симоненко — двічі одружений. Бо недорозлучився зі Світланою Володимирівною і одружився з іншою.

Оксана ПЕРЕВОЗНА

Зараз ви читаєте новину «Симоненко обіцяє працювати цілодобово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі