вівторок, 11 грудня 2018 07:00

Сенцову не віддають посилку з теплими речами

Український режисер Олег Сенцов, 42 роки, перебуває в медичній частині колонії "Белый медведь" в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

— Його здоров'я не дуже добре, — каже адвокат Дмитро Дінзе, 41 рік. — Голодування не пройшло безслідно. В Олега відбулися зміни в серці, печінці, нирках. Точні прогнози щодо його стану поки що ніхто дати не може. Лікування триває.

5 жовтня Сенцов припинив голодування. Не вживав їжі 145 днів. Вимагав звільнити всіх українських в'язнів із російських тюрем.

4 грудня режисера відвідав російський режисер 44-річний Аскольд Куров. Він — автор фільму "Процес" про суд над політв'язнем.

— Олег виглядає набагато краще, ніж під час голодування, — говорить Куров. — Йде на поправку, набирає вагу. Але, як і раніше, залишається під наглядом лікарів. Тому що досі незрозуміло, які можуть бути наслідки такого тривалого голодування.

8 грудня видавництво "Фоліо" переклало англійською книжку "Олег Сенцов" журналіста Олександра Мимрука. У ній зібрали уривки зі сценаріїв Олега, його прозу, документальну хроніку слідства та судового процесу над режисером.

Переклад книги розповсюджуватимуть у посольствах і книжкових крамницях за кордоном.

10 грудня правозахисниця Тетяна Щур повідомила, що Олегові Сенцову адміністрація колонії не передає посилку з теплими речами. Нібито вона перевищує дозволену вагу.

Зараз ви читаєте новину «Сенцову не віддають посилку з теплими речами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі