вівторок, 22 січня 2008 17:41

Семиноженко представив стратегію розвитку країни

— Что это будет за сборище? — запитує директор Інституту демографії Елла Лібанова, 56 років, у президента Центру економічного розвитку Олександра Пасхавера.

Вони заходять до столичного готелю "Хайят". Тут має відбутися обговорення програми розвитку України до 2015 року, яку підготувала громадська організація "Український форум".

У коридорі гостей пригощають чаєм та кавою. До столиків підходить нардеп із Блоку Литвина Олександр Гриневецький. Бере тістечко та їсть його біля вікна. Неподалік п"є чай письменник Борис Олійник. Щось записує у зошит.

Заходить голова "Українського форуму", колишній гуманітарний віце-прем"єр Володимир Семиноженко, 57 років. Вітає гостей із Днем соборності. Каже, що представить програму розвитку України на найближчі вісім років.

— Цей документ допоможе політикам не боротися, а займатися розвитком суспільства, — говорить екс-віце-прем"єр. — Це найглибший документ, що було розроблено в Україні.

Програма розвитку вмістилася на 73 сторінках. Зокрема пропонується провести протягом 2008–2009 років судову реформу. А до 2010-го — завершити пенсійну. Серед основних державних завдань на першому місці стоїть "зменшення політичної напруги", а на другому — "завершення конституційної реформи". Про вступ до НАТО та ЄС пропонується подумати лише після цього — у 2012 і 2015 роках.

— Напередодні мені телефонував Микола Азаров і сказав, що готовий підписати цей документ, — усміхається Семиноженко.

Зараз ви читаєте новину «Семиноженко представив стратегію розвитку країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі