середа, 11 квітня 2018 00:55

Савченко відмовилася проходити детектор брехні

— Увесь світ сміється з цієї так званої справи, яку порушив лжепрокурор Луценко за дорученням Порошенка. Вона розсипається, як пісок. За вуха притягують якусь експертизу й умовляють Надію свідчити проти себе. Нас туди пускати не хочуть, — каже журналістам 35-річна Віра Савченко 5 квітня у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

Тут її сестра народний депутат Надія Савченко має пройти детектор брехні. За кілька годин відмовляється від експертизи.

— Сьогодні відбулася перша частина — розмова з психологом, — розповідає адвокат Віктор Бугай. — Вона тривала майже 40 хвилин. Надія абсолютно адекватна, добре орієнтується, впевнена в собі й у своїй правоті. Щодо фізичного стану — змарніла, схудла. Надія завжди просила відкрите поліграфічне дослідження, перед громадою — бо вона політик публічний. Але ми хочемо, щоб захист також мав можливість поставити питання на цьому допиті. Сподіваємося, слідство розгляне наше клопотання.

Надія Савченко перебуває під вартою у слідчому ізоляторі Служби безпеки з 22 березня. Наступного дня вона оголосила голодування. Під арештом буде до 20 травня. Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу — у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Савченко відмовилася проходити детектор брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі