пʼятниця, 28 квітня 2017 06:10

Руслану Зейтуллаєву дали 12 років тюрми

До 12 років тюрми засудили в Росії кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, 31 рік. 26 квітня рішення виніс військовий суд у Ростові-на-­Дону.

Засуджений жив у селі Орлине поблизу окупованого Севастополя. Позаторік його арештували російські силовики та звинуватили в належності до ісламської партії "Хізб ут-Тахтір". У РФ її вважають терористичною. Восени торік Зейтуллаєву дали сім років тюрми. Але прокуратура оскаржила вирок. Наполягали на 17 роках ув'язнення.

4 квітня Руслан Зейтуллаєв оголосив голодування. Вимагав зняти обвинувачення з усіх кримських татар та повернути їх Україні. Їжу не вживав понад два тижні. За перші 10 днів втратив 6,2 кг, не міг стояти.

"Руслан уже виходить із голодування, — пише у "Фейсбуку" адвокат Еміль Курбедінов, 35 років. — Усі ці вироки — лише на папірцях. Вони не є гарантованими на завтрашній день. Не їм вирішувати, хто і скільки буде нудитися в тюремних катівнях".

Зараз ви читаєте новину «Руслану Зейтуллаєву дали 12 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі