четвер, 26 липня 2007 19:04

Рудьковського порівняли з Ковпаком

Лідер блоку "Наша Україна—Народна самооборона" Юрій Луценко, 42 роки, у середу та четвер відвідав Тернопільську область.

У Кременці Луценко кладе помаранчеві троянди на П"ятницькому цвинтарі. Шукає написи на могилах козаків-характерників. Потім перерізає синьо-жовту стрічку на посвяченні каменя під "Пантеон героїв України".

— Я дякую тому чоловікові, який крикнув мені: "Тримайся!". Я не хитаюся, — розпочинає згодом свій виступ на мітингу. Перед тим публіку "розігрівав" івано-франківський гурт "Хвилю тримай". — Де в холєри покращення життя, про яке нам розказують з кожного утюга? У нас європейські ціни і африканські зарплати!

Потім Луценко закликає людей іти в хрестовий похід проти корупції і злочинності.

— Жодні радикальні кроки нічого не дадуть, поки депутати не стануть виконувати закони і не знімуть депутатську недоторканність! Це ключ, за яким лежить порядок, — говорить під гуркіт барабанів. — Щоб почистити бандитів з українського дому, законодавці мають стати людьми.

Розповідає, що збирається створити національний антикорупційний центр і провести переатестацію всіх суддів.

— Ви подивіться на маєтки по сусідніх селах, — радить людям. — За які гроші вони їх спорудили? Не зміг доказати, звідки статки, — іди в бізнес! Сьогодні головний фронт — або за Україну, або за колонію в обох смислах: як сусідніх держав, так і за колючою проволокою. Ми очистили всіх, хто попав у наші ряди випадково. Юлія Тимошенко не приєдналася до нас, але то є наш найближчий політичний союзник.

Таку ж промову Луценко виголошує у Збаражі. Тільки передує їй виступ співачки Марійки Бурмаки. Луценко згадує недавню трагедію під Ожидовом.

— Рудьковський вступив у соціалістичне змагання із Ковпаком — хто пустить більше цистерн під укіс!— заявляє він. — Януковичу пора на політичну пенсію!

Хор Братства ОУН-УПА виконує для Луценка дві патріотичні пісні. Але той їх уже не чує — одразу після свого виступу їде.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковського порівняли з Ковпаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі