четвер, 20 грудня 2007 17:03

Рудьковського можуть посадити на 12 років

Служба безпеки УКРАЇНИ розслідує кримінальну справу щодо нині вже колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського. Його звинувачують у тому, що за рахунок Мінтрансу на приватному літаку у червні він літав до Парижа. Витратив на це близько 400 тис. грн державних грошей. За це його можуть посадити на 12 років.

Досі в Україні ще високопосадовців не саджали, хоча загальновідомо — хабарі беруть і наживаються за державний кошт практично всі. Однак для Рудьковського нині ситуація дуже несприятлива. По-перше, немає політичного "даху" — його Соцпартія не потрапила до парламенту. По-друге, новій владі непогано було б показово засадити за ґрати когось із високопоставлених корупціонерів. І Рудьковський — чи не найкращий для цього кандидат.

47-річний Олександр Литвиненко із Центру Разумкова не береться прогнозувати, чи потрапить екс-міністр до в"язниці.

— Зробити Рудьковського цапом-відбувайлом — не найкращий метод боротьби з корупцією, — каже він. — Треба системно викорінювати її з вищих ешелонів влади.

Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський, 60 років, нагадує, що Віктор Янукович після другого приходу до влади мав усі підстави посадити екс-голову НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка. Йшлося про мільйонні розтрати. Але "регіонали" цим шляхом не пішли.

Політолог припускає, що і Рудьковський за ґрати не потрапить.

— На судовому процесі нічого серйозного проти нього виставити не зможуть, — каже Погребинський. — Скоріш за все, це буде кваліфіковано як адміністративне порушення. До ув"язнення справа не дійде.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковського можуть посадити на 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі