пʼятниця, 22 червня 2018 06:26

Росіяни не дозволили відеоконференцію із Сенцовим

20 червня росіяни відмовили українській стороні у відеоконференції з політв'язнем 41-річним Олегом Сенцовим. Він 40-й день голодує в тюрмі "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області РФ.

2015-го Сенцова засудили нібито за підготовку терактів у Криму. Дали 20 років колонії суворого режиму. 14 травня він оголосив голодування. Вимагає звільнити всіх українських політв'язнів із російських тюрем.

— Росіяни кажуть, що Сенцов набрав 2 кілограми ваги до того, як почав голодування. Я хотіла би глянути на нього. Але на відеозв'язок ніхто не погодився, — каже 57-річна Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради з прав людини.

Російський президент Володимир Путін був готовий звільнити українських політв'язнів. Але відмовився через протест Сенцова, припускає 42-річний Ілля Пономарьов, екс-депутат Державної думи РФ:

— Путін заблокував це рішення. Хоча йому невигідно, аби Сенцов помер або щось серйозне з ним сталося під час Кубка світу. А далі — Путіну все одно.

Американська газета "Нью-Йорк Таймс" присвятила українському режисерові публікацію на першій сторінці.

"У розпал футбольної феєрії Кубка світу останні речі, на які Володимиру Путіну хотілося б звертати увагу — це права людини, Крим і Україна. Сенцов і правда, яку він відстоює, заслуговують на повну підтримку Заходу", — йдеться у редакційній статті.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не дозволили відеоконференцію із Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі