вівторок, 20 червня 2017 00:40

Романа Насірова можуть судити у Великій Британії

Відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова можуть судити у Великій Британії, оскільки він є також громадянином цієї країни. Про це заявили у британському посольстві в Україні 16 червня.

— Солом'янський районний суд Києва відхилив докази, які надала Велика Британія у справі Романа Насірова. Ми глибоко стурбовані цим, — йдеться у заяві посольства. — Тепер відповідні органи Великої Британії вивчатимуть усі факти, аби встановити, чи мали місце кримінальні правопорушення з боку її громадянина. Він може постати там перед судом.

— Кожна країна має право судити своїх громадян за злочини. Тому Велика Британія може притягнути Насірова до відповідальності, — говорить юрист 27-річна Тетяна Шевчук. — Але особу не можуть двічі покарати за той самий злочин. Доля справи залежить від того, чим закінчиться розслідування в нас.

Романа Насірова підозрюють у завданні державному бюджету 2 млрд грн шкоди. Безпідставно надавав розстрочки зі сплати податкових зобов'язань підприємствам нардепа-втікача Олександра Онищенка. Щоб на час слідства вийшов із СІЗО, дружина і тесть внесли 100 млн грн застави.

Згодом виявилося, що, крім українського, Насіров має ще паспорт Великої Британії. А це заборонено Конституцією України. Він цю інформацію заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Романа Насірова можуть судити у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі