понеділок, 14 травня 2007 18:37

Робоча група вчора "просувалася"

Засідання робочої групи з підготовки необхідних для проведення дострокових виборів розпочалося вчора о 10-й ранку. До нього провели нараду в Кабінеті Міністрів.

Туди заходить "регіонал" Борис Колесніков, 44 роки. Чи вдасться до середи підготувати документи для проведення виборів, сказати не береться.

— Это будет видно по ходу рабочей группы сегодня и завтра, — каже.

Розповідає, що принциповими є рішення щодо принципу формування ЦВК і складення реєстру виборців.

Після наради координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова, 54 роки, говорить:

— Сьогодні дуже важливий день. У нас залишилися ті розбіжності, які потребують найбільше часу для дискусії. Ми зараз обговорили спільну позицію коаліції. Будемо намагатися сьогодні-завтра вийти на максимальне узгодження документів, щоб запропонувати проведення круглого столу. Обов"язково за участю президента та прем"єр-міністра.

Їм же потрібно працювати зі своїм електоратом

Усі їдуть до Секретаріату президента. Робоча група засідає до пів на третю, після чого роблять перерву.

Першим виходить на вулицю лідер комуністів Петро Симоненко, 54 роки.

Повідомляє, що Компартія відкликає свій підпис під Універсалом національної єдності, — мовляв, президент порушує домовленості.

Потім виходять деякі інші учасники робочої групи.

— Робота просувається, хоч і складно, із застереженнями, — каже "нашоукраїнець" Микола Оніщук, 49 років. — Існує висока ймовірність, що сьогодні до кінця дня в цілому проекти законів будуть погоджені.

Оніщук додає, що дата проведення дострокових виборів — це "питання швидше політичне, а не традиційно правове, над якими, власне, працює робоча група".

— Як завжди, не про все домовилися, але пройшли зміни до закону про вибори народних депутатів України і практично 70% його узгодили, — розповідає Йосип Вінський, 51 рік, із фракції БЮТу.

Про відкликання комуністами підпису під Універсалом національної єдності каже:

— Вибори попереду, їм же потрібно працювати зі своїм електоратом.

Довкола зібралися перехожі. Слухають, що говорять політики. Біля секретаріату жіночки підштукатурюють Будинок з химерами.

Зараз ви читаєте новину «Робоча група вчора "просувалася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі