пʼятниця, 11 вересня 2009 07:33

"Регіони" не пустили Литвина на засідання

— Пустіть хоч на п"ять хвилин до зали. Візьміть із собою секундомір, але я мушу поінформувати депутатів, що ми знову ні про що не домовилися, — просить голова Верховної Ради 53-річний Володимир Литвин у представників Партії регіонів на вчорашньому засіданні Погоджувальної ради.

Заступник лідера "Регіонів" Олександр Єфремов, 55 років, мовчки опускає голову.

— Давайте будемо працювати, — продовжує спікер. — Зайдемо до зали і розглянемо всі законопроекти, які стосуються соціальної сфери. Зараз немає підстав блокувати трибуну.

— Ну що, до роботи? — долучається комуніст 59-річний Адам Мартинюк.

— Та "Регіони" ще чотири місяці будуть козу за роги водити, — обурюється лідер блоку Литвина Ігор Шаров, 48 років.

Єфремов вмикає мікрофон:

— Навіть якщо ми зайдемо до зали й почнемо розглядати, наприклад, законопроект Зарубінського про підвищення соцстандартів до трьох тисяч, то Ющенко його ж заветує. Тому ми наполягаємо, щоб розглядали наш законопроект. Там реальніші цифри.

У цей час близько 100 нардепів збираються в сесійній залі: читають газети, перемовляються. "Регіонали" й далі блокують трибуну. "Бютівець" Володимир Пилипенко прямує до книжкової крамниці на першому поверсі. Замовляє кілька томів "Історії людства" за 3,4 тис. грн.

Після Погоджувальної ради до сесійної зали йде і Литвин. "Регіонали" його не пускають.

— Знову кіна не буде, — каже в кулуарах Ігор Шаров.

Депутати розходяться. Через блокування парламент не працює другий тиждень.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не пустили Литвина на засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі