вівторок, 25 вересня 2007 17:48

"Регіони" звільнили Манафорта

Автор: фото з сайту Української правди
  Уперше ”регіонал” Ринат Ахметов та американський політтехнолог Пол Манафортз’явилися разом перед журналістами під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що у Швейцарії, в січні 2007 року
Уперше ”регіонал” Ринат Ахметов та американський політтехнолог Пол Манафортз’явилися разом перед журналістами під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що у Швейцарії, в січні 2007 року

Партія регіонів звільнила американського політтехнолога Пола Манафорта. Він був одним із керівників її агітаційної кампанії. Причиною називають падіння рейтингу партії майже на 7%.

Головною заслугою Манафорта була перемога "Регіонів" на минулих парламентських виборах. Після поразки Януковича на виборах президента 2004-го "регіонали" відмовилися від послуг російських технологів, зокрема дуже близького до Кремля Гліба Павловського. І найняли американців. Саме вони покращували імідж прем"єра Віктора Януковича на Заході. Під час минулих виборів деякі "регіонали" навіть звітували перед Манафортом після телеефірів.

У Партії регіонів відмовляються говорити про причини звільнення Манафорта. Зокрема Ганна Герман запевняє, що про таке навіть не чула й кидає слухавку.

— Вовку косоглазого знаю, Васю с водокачки тоже, а того, что назвали, — нет, — віджартовується "регіонал" Михайло Чечетов, 53 роки.

Хоча ще на початку червня керівник виборчого штабу Партії регіонів Борис Колесніков, 44 роки, на запитання про роль Манафорта в достроковій кампанії говорив:

Головною його заслугою була перемога "Регіонів" на минулих виборах

— Американцы — лучшие маркетологи в мире. Не сделать таких профессионалов частью команды — просто глупо.

Учора ж Колесников заявив, що Манафорта не звільняли через падіння підтримки партії. Розмови про рейтинги "Регіонів" він назвав провокацією.

Директор Центру політичних досліджень "Пента" 48-річний Володимир Фесенко підтверджує, що в серпні-вересні рейтинг Партії регіонів не зростав. Хоча в його падінні на 7% він сумнівається.

— Це дуже схоже на класичну передвиборчу провокацію, бо там фігурує інформація про заниження рейтингу Партії регіонів, який не падав і не зростав, — говорить Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" звільнили Манафорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі