вівторок, 14 серпня 2007 17:23

"Регіони" оголосили свої виборчі обіцянки

У столичному кінотеатрі "Зоряний" учора Партія регіонів представила свою передвиборну програму. Згідно з нею, якщо "регіонали" залишаться при владі, то обіцяють збільшити соціальні видатки в кілька разів.

Другий номер списку Раїса Богатирьова, 54 роки, приходить на 15 хв. раніше. Поки немає керівника виборчого штабу Партії регіонів Бориса Колесникова, 44 роки, вона не піднімається на сцену, а сідає в першому ряду. Колесников з"являється об 11.00. Разом із Богатирьовою піднімаються на сцену й сідають за стіл.

Кілька перших речень вона говорить українською. Потім переходить на російську. Каже, що в Україні демографічна катастрофа. Просить показати слайди. На екранах обабіч сцени з"являються графіки зменшення населення України.

— К 2014 году может остаться всего 43 миллиона украинцев, а к 2050 — 36 миллионов, — говорить Богатирьова.

Зазначає, якщо не змінити таку ситуацію, то близько 50% валового внутрішнього продукту доведеться витрачати на утримання пенсіонерів. Такого навантаження економіка навіть розвиненої країни може не витримати. Далі передає слово Колесникову.

— Все цифры, о которых я буду говорить, внесены в проект бюджета на следующий год, — починає розповідати про програму керівник виборчого штабу.

Ахметов витратив на програму 40 мільйонів доларів

Якщо "Регіони" залишаться при владі, Колесников обіцяє, що з 2008 року за першу дитину вони виплачуватимуть 11,7 тис. грн, за другу — 25 тис., за третю та кожну наступну — 50 тис. грн.Також Партія регіонів пропонує запровадити щомісячні виплати родинам, які вже мають дітей. При досягненні дитиною 3-річного віку й до 13 років родина отримуватиме щомісяця по 100 грн. А з 13 до 18 років – по 200 грн. "Регіонали" також обіцяють збільшити стипендії. А ще обіцяють працівникам бюджетної сфери видавати квартири, якщо ті пропрацюють двадцять років.

Під час зустрічі Богатирьова виконує роль прес-секретаря: просить, щоб ставили запитання, надає слово Колесникову, говорить скільки ще можна поставити запитань. Журналісти запитують, де Партія регіонів візьме на все це гроші. Богатирьова пропонує відповісти Колесникову.

— Бюджет увеличится на 30 миллиардов за счет налогов на прибыль, добавленную стоимость и налога с физических лиц. Рост объемов промышленного производства, рост заработной платы приведет к тому, что бюджет увеличится на 30 млрд. Других источников к сожалению пока нет, — відповідає Колесников.

Кілька місяців тому Колесников оголосив, що "регіонал" і мільярдер Ринат Ахметов замовив світовим експертам програму стратегічного розвитку України. Її представлять після виборів. Від депутатів з Партії регіонів "ГПУ" дізналася, що на цю програму Ахметов витратив $40 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" оголосили свої виборчі обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі