вівторок, 30 травня 2006 16:15

"Регіонали" зареєстрували законопроект про опозицію

У новій Верховній Раді зареєстровано перший законопроект. Називається він "Про опозиційну політичну діяльність". Авторами є нардепи з фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, Тарас Чорновіл, Микола Комар і Валерій Бевзенко.

— Зараз невідомо, хто буде при владі, а хто — в опозиції. Але цей закон захистить тих, хто залишиться за межами коаліційного борту, — запевняв Тарас Чорновіл, 41 рік.

Законопроект передбачає, що в разі створення об"єднаної парламентської опозиції їй гарантується право обіймати посаду заступника голови Верховної Ради. При умові, що до цієї коаліції увійде не менш як третина складу парламенту. Також опозиціонери мають очолити низку комітетів: бюджетний, по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю, з прав людини і з питань свободи слова та інформації.

Окрім того, за опозицією пропонують закріпити право на створення "тіньового" уряду, який стежитиме за діяльністю новообраного Кабінету міністрів. За задумом авторів законопроекту, голова такого уряду зможе вільно відвідувати урядові засідання і матиме доступ до усіх документів Кабміну.

— Про цей законопроект можна забути, доки хлопчики й дівчатка бавляться у помаранчеву коаліцію, — зізнався Тарас Чорновіл. — А вони ще не скоро домовляться. Якщо домовляться колись взагалі.

Партія регіонів має у нинішній Верховній Раді 186 депутатів із 450-ти.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" зареєстрували законопроект про опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі