вівторок, 30 червня 2009 18:15

Рада збирається призначити нових віце-прем"єрів і міністрів

Сьогодні Верховна Рада збереться на позачергове засідання. Депутати вирішуватимуть кадрові питання в Кабінеті Міністрів. Голосувати мали ще минулої п"ятниці, але "регіонали" заблокували парламентську трибуну.

Коаліціянти запевняли, що голосів для нових призначень достатньо. Їх мали дати комуністи та частина нардепів-"регіоналів" із групи Андрія Клюєва.

Того ж дня прем"єрка Юлія Тимошенко внесла до Ради постанову про призначення нових членів Кабміну. На посади віце-прем"єрів із гуманітарних питань та з регіонального розвитку запропонувала ректора столичного Національного технічного університету Михайла Згуровського і мера Кривого Рогу Юрія Любоненка. Міністром фінансів має стати Федір Ярошенко — заступник голови Державної податкової адміністрації, близький до депутата від Партії регіонів Миколи Азарова, керівника виборчого штабу Віктора Януковича.

На посаді міністра транспорту та зв"язку Тимошенко хоче бачити "бютівця", власника УкрАвто Таріела Васадзе, міністром юстиції — "нунсівця" Віктора Шемчука. Хоча сьогоднішній очільник цього міністерства Микола Оніщук іще на посаді, в парламенті лише зареєстрували постанову про його звільнення.

Окрім того, минулої п"ятниці міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець написав заяву про звільнення за власним бажанням. Його посаду може обійняти донеччанин Олександр Клименко з Української народної партії.

У БЮТі сподіваються, що цього разу "регіонали" не заважатимуть їм проводити голосування — бо зацікавлені в призначенні Любоненка, Ярошенка та Згуровського. За них голосуватимуть спочатку.

Тимошенко пішла їм на поступки

— Тимошенко пішла їм у цьому на поступки, — говорить "бютівець" 56-річний Володимир Бондаренко. — Блокувати не буде кому. Бо зараз більшість "регіоналів" на курортах. Їм не захочеться на один день добиратися з Арабських Еміратів чи з Таїланду.

Нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов, 55 років, зазначає: якщо коаліція не поставить першим у порядку денному закон про підвищення прожиткового мінімуму, його фракція заблокує трибуну.

— Тоді кіна не буде! — наголошує.

Додає, що його фракція голосуватиме тільки за урядові звільнення.

Комуніст Олександр Голуб каже, що його однопартійці можуть підтримати кадрові рішення Тимошенко. Для цього потрібно задовольнити їхні вимоги — звільнити міністрів освіти, культури та юстиції.

Зараз ви читаєте новину «Рада збирається призначити нових віце-прем"єрів і міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі