середа, 16 жовтня 2019 07:30

Про що говорив глава держави

Про Крим

На зустрічі в "нормандському форматі" обов'язково поставлю питання про Крим. Усе почалося з анексії півострова, перші санкції проти Росії були за це.

Про Мінські домовленості

Я, як Ван Дам, перебуваю у шпагаті. Роблю, що можу в цих межах. Не хотів би, щоб конфлікт на Донбасі був заморожений, щоб у нас було Придністров'я чи Абхазія.

Про вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей

Єдине складне питання (у Мінських домовленостях. — ГПУ), що ми спочатку проводимо вибори, а потім отримуємо контроль над кордоном. Я бачу, як по-іншому це вирішувати. Тільки коли будуть з'ясовані всі питання безпеки, тоді відбудуться вибори за українським законодавством. Якщо туди не матиме доступу ЦВК, спостерігачі, журналісти — волевиявлення не буде.

Про закон щодо "особливого статусу"

Ми не можемо в законі говорити про автономію регіону.

Про Петра Порошенка

Порошенку здається, що він може бути лідером нового Майдану. Це — помилка.

Про Ігоря Коломойського і Приватбанк

Він знає мою позицію. Вона державна.

Про Андрія Богдана

Керівнику Офіса президента складно. Йому закидали, що працює на Коломойського, що вирішує якісь його проблеми. Доказів немає. То було в його попередньому житті. Зараз Богдан працює на державу.

Про уряд

Я всім міністрам сказав: реальні справи, будь ласка, покажіть до кінця року. Не буде — усіх звільнимо.

Про ринок землі

Деякий час ми повинні продавати землю тільки українцям. Потім можна буде відкрити ринок іноземним компаніям.

Про партію "Слуга народу"

Люди їх обрали. Та якщо вони почнуть "їсти" одне одного — я через рік їх розпущу.

Про Юлію Мендель

Як прес-секретар вона не мала права так реагувати на журналіста Сергія Андрушка. Але як людина — по-іншому не змогла. Якщо таке станеться ще раз, ми попрощаємося. Та зараз я її захищаю. Ми всі помиляємося.

Про ЗМІ

Довіряю своїм очам і вухам. Це для мене — ЗМІ номер один. Читаю "Фейсбук", більшість новинних каналів. На це витрачаю 2 години вночі після роботи.

Про сон

Погано сплю. Десь із четвертої до пів на шосту.

Про їжу

Рідко ходжу в магазин. Молока в нас ніхто не п'є. Іноді купую хліб гречаний. Хліб коштує від 15 до 24 гривень. Можу взяти ще воду, вино, а до нього сир дуже люблю. Він коштує 58 гривень за кілограм (твердий сир коштує від 170 грн/кг. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Про що говорив глава держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі