понеділок, 23 липня 2007 16:33

Про ініціативу Симоненка ніхто не чув

Компартія запропонувала іншим лівим партіям об"єднатися для перемоги на виборах. Зокрема пропозиції зроблено лідерам Соцпартії Олександру Морозу та ПСПУ Наталії Вітренко. Про це повідомив днями лідер КПУ Петро Симоненко.

Проте з"ясувалося, що про цю ініціативу не знають навіть деякі провідні члени партії.

— Мне как члену президиума, о том, что такие заявки отправлены, неизвестно, — каже комуніст Леонід Грач, 59 років. — Хотя это наша вековая мечта. Но есть проблема. Представьте себе, как Симоненко, Мороз и Витренко будут определяться с лидером объединения.

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко, 55 років, каже "ГПУ", що жодних пропозицій від КПУ до них не надходило. Водночас нагадує, що саме ПСПУ неодноразово ініціювала створення лівого блоку.

— Причому ми зверталися не так, що "Наташа сказала Пєтє". А так: "З"їзд Прогресивної соціалістичної партії звертається до Центрального комітету Комуністичної партії з пропозицією створити спільний блок", — зазначає вона. — І от саме це рішення з"їзду я офіційно вручила Петрові Симоненку. Це було перед виборами 2002 року. Вони нам увесь час відмовляли.

Вітренко говорить, що зараз уже ПСПУ не має бажання блокуватися.

— Я маю дуже великі сумніви, що наша партія погодиться створювати  блок із комуністами й покривати усі їхні зради, — зауважує вона.

52-річний член Соціалістичної партії Олександр Баранівський теж уперше чує про такі пропозиції.

— Ми в принципі прийняли рішення, що якщо будуть вибори, то підемо окремо. Але я не виключаю, що такий блок може бути створений, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Про ініціативу Симоненка ніхто не чув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі