пʼятниця, 29 квітня 2011 08:45

Президент замінить Льовочкіна

У Адміністрації президента ходять чутки, що її керівника Сергія Льовочкіна відправлять у відставку.

— Будуть змінювати всіх, включаючи охорону, — говорить директор соціологічної служби "Український барометр" 58-річний Віктор Небоженко. — У нас формується президентський напівавторитарний режим з дуже сильними елементами фаворитизму. Фаворит — це той, у кого печатка, хто є голосом та тілом президента. Він має більшу владу, аніж прем'єр, прокурор чи голова СБУ. Одна особа не може бути фаворитом увесь час. Фаворити будуть змінюватися. Все залежатиме від Віктора Януковича. Бо формується президентська республіка, де у обов'язковому порядку має бути свій інститут віце-президента. Ця особа може не володіти всіма повноваженнями, але всі будуть знати, що для вирішення питання потрібно звертатися саме до неї. Це може бути не обов'язково глава Адміністрації. Фаворит може з'явитися в Києво-Печерській лаврі чи в якомусь міністерстві.

На сьогодні для заміни Льовочкіна на посаді немає підстав, вважає директор "Агентства моделювання ситуацій" Віталій Бала.

Зараз ви читаєте новину «Президент замінить Льовочкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі