четвер, 14 червня 2007 18:09

Президент похвалив Ахметова і розкритикував Мороза

У середу до невеликої сцени у внутрішньому дворику Cекретаріату президента простилають червону килимову доріжку. Пилососять, по боках ставлять вазони з квітами. На сцені — стіл для президента Віктора Ющенка, 53 роки. Незабаром має розпочатися його щоквартальна прес-конференція.

Зібралося близько 300 журналістів. Їх просять вимкнути мобільні телефони й записатися в чергу, аби поставити запитання. Журналісти хвилин двадцять штовхаються, зрештою записуються чоловік двадцять.

— Торговался, как на базаре, — всміхається до сусідки журналіст із Донецька.

Віктор Ющенко запізнюється на десять хвилин. Під урочистий марш іде килимовою доріжкою. Прес-конференцію розпочинає з критики на адресу парламенту.

— Питання повноважень Верховної Ради практично закрите, — каже він. — Вибори 30 вересня невідворотні.

Показує документ, підписаний ним, прем"єр-міністром та головою Верховної Ради.

— Президентом повністю виконані всі домовленості, — повідомляє Ющенко.— А те, що сьогодні відбувається у Верховній Раді, — це маніпуляції.

Говорячи про складання нардепами від опозиції своїх мандатів, президент називає В"ячеслава Кириленка Святославом. Частину промови присвячує особисто спікеру Олександрові Морозу.

— Якщо комусь подобається те крісло, я думаю, що невелика втрата буде для української нації, якщо його забрати зараз, поставити на кухні, і хай любується та людина ще багато-багато років, — каже президент. Журналісти сміються.

Відповідає Ющенко розлого. Тому за годину встигає дати відповідь лише шістьом журналістам.

Хвилин десять розповідає про історію України на запитання про Музей радянської окупації. Говорить про шістдесятників, злочини радянської влади. Каже, що передасть музею якісь зі своїх сімейних реліквій.

Запитують про роль мільярдера й одного з керівників Партії регіонів Рината Ахметова у переговорах з подолання політичної кризи.

— Я міг би сказати, що цій людині належали позиції важливі і корисні, — говорить Ющенко.

Прес-конференцію закінчують на півгодини раніше. Причин не пояснюють.

Зараз ви читаєте новину «Президент похвалив Ахметова і розкритикував Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі