пʼятниця, 29 серпня 2008 17:31

Президент і прем"єр окремо відзначили День шахтаря

Учора президент Віктор Ющенко та голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відзначали День шахтаря в Донецьку. Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не приїхала. Натомість організувала окреме святкування в Луганську.

Утретє за останні півтора місяця керівник уряду ігнорує публічні заходи під проводом глави держави. Прем"єрка не прийшла святкувати річницю хрещення Київської Русі та не була на урочистостях із нагоди Дня Незалежності.

Спочатку Юлія Тимошенко збиралася організувати окреме святкування Дня шахтаря в Донецьку. Та виконувач обов"язків голови облдержадміністрації Людмила Давиденко відмовила в цьому: "Проведення Дня шахтаря за участі перших осіб держави зобов"язує організацію широкомасштабних заходів, які негативно вплинуть на емоційно-моральний стан близьких і рідних загиблих та постраждалих. Просимо розглянути можливість проведення святкування в іншому регіоні".

Тоді прем"єрка обрала сусідню Луганщину. Однак там відповіли, що всі можливі місця для проведення святкування ремонтують. Мовляв, готуються до 70-річчя створення Луганської області, яке відзначатимуть у вересні. Попросили провести урочистості в іншому регіоні.

Згодом Донеччина таки погодилася прийняти Віктора Ющенка та Арсенія Яценюка. А Тимошенко поїхала до Луганська. Її візит організувала мультимільйонерка, народна депутатка з БЮТу Наталія Королевська.

У Секретаріаті президента говорять, що міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець розіслав телеграми начальникам профільних управлінь шахтарських областей — запрошував до Луганська. Президент кликав їх на святкування до Донецька.

Директор Центру соціологічних і політичних досліджень "Пента" Андрій Єрмолаєв, 39 років, вважає, що Ющенко й Тимошенко поїхали на Схід країни здобувати підтримку тамтешніх виборців.

— Обоє зорієнтовані не на поточні справи, а на майбутні президентські вибори, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Президент і прем"єр окремо відзначили День шахтаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі