пʼятниця, 09 січня 2009 19:00

Прем"єр може звільнити кількох міністрів

У Блоці Юлії Тимошенко заявляють, що в найближчі тижні відбудуться кадрові зміни в уряді. Своїх крісел можуть позбутися ті міністри, які підтримують президента Віктора Ющенка. Усі вони потрапили до Кабміну за квотою "Нашої України".

Зокрема, віце-прем"єр Іван Васюник, міністр юстиції Микола Оніщук, міністр сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко й міністр культури Василь Вовкун. Щодо останнього, то його відставки вимагає і Партія регіонів — за нібито "насильницьку українізацію".

Однак кількох урядовців залишать. Наприклад, міністра житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка й міністра палива та енергетики Юрія Продана. Останнім часом вони лояльні до прем"єрки Юлії Тимошенко. Можливо, залишиться на своїй посаді й "рухівець", міністр регіонального розвитку Василь Куйбіда — адже Народний рух підтримав коаліцію з БЮТом. Це стосується і міністра охорони здоров"я Василя Князевича. Його племінник, нардеп Руслан Князевич теж увійшов до коаліції.

— Заміна міністрів можлива. Але не тільки міністрів-"нашоукраїнців", — каже "бютівець" Володимир Бондаренко, 56 років. — В уряді дійсно є певні люди, які займають нарвану позицію без врахування думки своїх колег. Керуються тільки командами збоку.

Відправити у відставку можуть і кількох урядовців із БЮТу. Мова йде про міністра транспорту і зв"язку Йосипа Вінського, міністра економіки Богдана Данилишина та міністра екології Георгія Філіпчука.

"ГПУ" вдалося додзвонитися лише до міністра юстиції 51-річного Миколи Оніщука. Телефони кількох інших урядовців вимкнені.

— Ні... Я не можу коментувати цю тему. Оскільки з цього приводу не було ніяких рішень та інформації, — наголошує урядовець.

Пояснює, що звільнення окремих міністрів без відставки всього уряду можливе — це прописано в законі про Кабінет Міністрів.

— Але така заміна може відбуватися не за ініціативи депутатів, а виключно у випадку внесення прем"єр-міністром подання на звільнення, — уточнює Оніщук.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр може звільнити кількох міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі