понеділок, 02 липня 2007 17:32

Прем"єр і лідерка БЮТу надрукували свої пропозиції

Після оголошення Віктором Ющенком нових конституційних ініціатив, свої думки щодо цього швидко оприлюднили лідерка БЮТу Юлія Тимошенко та прем"єр-міністр Віктор Янукович.

У газеті "Дзеркало тижня" Тимошенко написала, що на референдум треба винести два проекти нової Конституції. Один — із парламентською формою правління, а другий — із президентською. Лідерка БЮТу пропонує вписати в Основний закон окремий розділ про опозицію, а також обмежити депутатські пільги й недоторканність. Вона підтримує ініціативу Ющенка щодо зменшення кількості народних депутатів, однак ідею двопалатності засуджує. Мовляв, такий парламент діє у федеративних країнах, де регіони є автономними територіями.

Водночас прем"єр-міністр Віктор Янукович у статті в тому самому виданні зауважує, що потрібно завершити розпочату конституційну реформу. Він теж підтримує обмеження депутатської недоторканності, однак пропонує зберігати за міністрами депутатський мандат. Янукович уважає: треба ухвалити закон про повноваження президента. У ньому — відрегулювати статус і повноваження Секретаріату глави держави, а також відносини президента з Верховною Радою, Кабінетом Міністрів та регіональними органами виконавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр і лідерка БЮТу надрукували свої пропозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі