середа, 16 лютого 2011 01:15

Плющ допомагатиме Януковичу проводити реформи

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Народний депутат Іван Плющ повідомив,  що йде з фракції блоку НУ-НС
Народний депутат Іван Плющ повідомив, що йде з фракції блоку НУ-НС

Депутат 69-річний Іван Плющ вийшов із фракції блоку НУ-НС. У середу збирається вступити до депутатської групи "Реформи заради майбутнього". Її очолює колишній "бютівець" Ігор Рибаков.

— Мені імпонує ця назва, — каже Іван Плющ. — Будемо докладати свої зусилля і на законодавчому рівні допомагатимемо уряду та парламентській більшості реалізовувати реформи. Без них покращення життя українців неможливе. Після президентських виборів, де віддали перевагу Віктору Януковичу, кожен із депутатів повинен допомогти йому реалізувати його програму. Мені не вдалося в цьому переконати свою фракцію.

Лідер фракції НУ-НС 50-річний Микола Мартиненко каже про рішення Плюща:

— Він останній рік чи два ні в чому нас не переконував. Політичний діалог із ним вівся дуже давно. Він мав самостійну позицію.

Фракція НУ-НС налічує 69 нардепів. На час обрання їх було 72.

— Плющ – це класичний приклад вічного політика, — каже політолог 58-річний Віктор Небоженко. — Він шукає собі новий спосіб виживання. Іде символічний розпад проекту "Наша Україна", серцевиною якої став Віктор Ющенко. Біля нього був прихований батько у вигляді Плюща. Група Рибакова виникла тому, що депутати, яких називали "тушками", виявилися другосортними. Вони не можуть відкривати ногою двері в Кабмін, проводити свої лобістські схеми. У Партії регіонів ці люди не потрібні. Вони вирішили збитися докупи, щоб відібрати "золоту акцію" в партії Володимира Литвина. Поява такої фракції буде для нього, як голови Верховної Ради, "чорною міткою". Якщо вона різко підвищить роль "тушок", туди можуть піти свіжі зрадники з БЮТу.

Зараз ви читаєте новину «Плющ допомагатиме Януковичу проводити реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі